Left Right
scrollTop top

Moet jij ook altijd zoeken naar veganrestaurants? Dit zijn 7 veganheavens in Brussel


Moet jij ook altijd zoeken naar veganrestaurants? Dit zijn 7 veganheavens in Brussel

Als je vegan bent, zijn er vast en zeker restaurants die zich “vegan-friendly” noemen en die een enkele schotel op basis van groenten op de kaart hebben staan. Ze laten je eigenlijk niet veel keuze. Dat is GEEN veganrestaurant. Hier zijn 7 plaatsen waar ze je echte veganschotels aanbieden.

1. Moon Food

De baas van Moon Food wil gezonde voeding voor je lichaam. Alle gerechten zijn met 100% bioproducten gemaakt. Er zitten geen bewaarmiddelen of gluten in. Alle ingrediënten zijn gekookt aan een temperatuur van minder dan 46 graden. Op die manier blijven de vitaminen en smaak beter behouden. Je vindt er Burritos, lasagnes, gaspachos… Er is veel licht en de decoratie nodigt uit om te ontspannen.

Het adres? Koloniënstraat 58, 1000 Brussel

2. Fourchette à Bicyclette

Fourchette à Bicyclette stelt een gezonde en originele keuken. Hier vind je veel gerechten voor vegans en vegetariërs. Maar het leukste is de veganistische brunch op zaterdag tussen half 12 en half 4. Je vindt er humus, zoutwafels, peulvruchten… En je kan alles eten wat je wil, zonder te moeten sorteren. En daarbij: de bazin, Alexandra, heeft echt haar ziel aan het restaurantje gegeven.

Het adres? Lang-Levenstraat 46, 1050 Elsene

3. Les 4 jeudis

Les 4 jeudis biedt een originele veganistische keuken aan met veel smaken. Dit restaurant wil het vooroordeel dat de vegankeuken smaakloos en niet voedzaam is de wereld uit helpen. Het menu verandert dagelijks en de prijzen vallen goed mee. Het is een plaats waar je enkel kan gaan lunchen en een koffie of een gebakje in de namiddag kan nemen. Die zijn trouwens overheerlijk.

Het adres? Rue du Marteau 36A, 1210 Sint-Joost-ten-Noode

4. Loving Hut Express

Loving Hut Express is een een foodtruck die 100% veganistisch is. Daar vinden ze oudere platen als burgers en spaghetti heruit. Het is echt heerlijk. De truck gaat langs de grote Belgische steden en grote festivals.

Het Adres? Keizerinlaan 12, 1000 Brussel

5. Flock

Flcok is het dessertenparadijs van de veganist. Hier vind je appelflappen, frangipanetaarten, lavendel- en citroentaartjes, donuts, … Dus alles waar je van droomt om te eten. Boter, melk en eieren zijn vervangen door tarwemeel, plantaardige olie en sojamelk.

Het adres? Geef gewoon je bestelling door via mail of telefoon en de dessertjes worden thuis geleverd. Je kan je het ook gewoon gaan afhalen bij Flock in Sint-Joost-ten-Noode.

6. La Grainerie

La Grainerie biedt je tientallen verschillende zaden, droge vruchten, ontbijtgranen, peulvruchten en kruiden aan. Hier wordt alles per kilo en zonder verpakking verkocht. En daarbij, de eigenaren zijn superaardig en staan altijd klaar om je te helpen om een veganistische schotels samen te stellen. Naast de kruidenierszaak vind je een klein restaurantje waar je de lekkerste cheesecake met rode vruchten en moelleux van chocolade ooit kan eten. Elke zaterdag en zondag kan je er ook brunchen.

Het adres? Tenboschstraat 112, 1050 Elsene

7. Vegasme

Vegasme is niet echt een restaurant, maar eerder een kleiner kruidenierszaak waar je ook iets kan eten. Het is de grootste veganistische voedsel- en cosmeticazaak van Brussel. Hier kan je niet alleen ingrediënten kopen om veganistisch te koken, maar ook kleine meeneemmaaltijden kopen zoals pizza’s, soep, quiche, of slaatjes? Met andere woorden: veganistisch eten is echt niet saai. Je kan echt alles eten wat je graag eet. Wie zegt er dat een veganist geen “vier kazen-“pizza kan eten?

Het adres? Chaussée de Waterloo, 1050 Elsene


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.776.671
 • Aantal
  doden
  1.124.669
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  240.159
 • Aantal
  doden
  10.489