Moet Johnny Depp naar Australische gevangenis door zijn hondjes?!

Moet Johnny Depp naar Australische gevangenis door zijn hondjes?!

Johnny Depp kan voor tien jaar de Australische cel invliegen, en dat omdat hij zijn twee hondjes niet kan missen op de set van de nieuwste Pirates of the Caribbean in het land. Omdat Australië zijn unieke milieu zo veel mogelijk wil beschermen, houdt het zoveel mogelijk risico’s op besmettingen buiten. Daarom is het absoluut verboden er levende dieren zomaar mee naartoe te nemen, zelfs al heb je een privéjet en zelfs al is je naam Johnny Depp.

Depp is in Australië voor de opnames van de nieuwste film in de Pirates of the Caribbean-saga, en hij wou daar blijkbaar absoluut zijn hondjes Pistol en Boo bij hebben. Toen hij eerder deze maand afreisde naar Australië nam hij ze mee op zijn privéjet, maar liet na ze aan te geven bij de grenscontrole. Dat is iets wat bij de Aussies absoluut uit den boze is, en dat zelfs de grootste wereldsterren zich daaraan moeten houden, weet hij ondertussen dus ook.

Wegsturen of de doodstraf

Toen Depp betrapt werd met zijn geliefde huisdieren, werd er al mee gedreigd dat de twee hondjes afgemaakt zouden moeten worden. Dat is de normale wetgeving in Australië, als dieren binnengesmokkeld worden. Maar als Depp ze binnen de twee dagen het land uit stuurde, konden ze nog in leven blijven.

Ondertussen zouden de dieren samen met Depp’s vrouw Amber Heard al terug naar de VS gevlogen zijn. Er waren geruchten dat Depp zo diep ontevreden was dat hij zijn Pistol en Boo niet bij zich mocht houden, dat hij de set van Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales verlaten zou hebben, maar die geruchten worden stellig ontkend door de makers van de film.

Gisteren werd in de Australische Senaat duidelijk dat Depp voor zijn grove overtredingen wel heel zware straffen kan krijgen. Als de zaak voor de rechtbank komt, kan hij een celstraf van tien jaar en een boete van 340.000 Australische dollar (234.000 euro) krijgen. En ook de piloot kan voor zijn betrokkenheid tot twee jaar achter de tralies moeten doorbrengen. Dat had hij ongetwijfeld echt wel niet verwacht.

Bron: The Guardian

Gesponsorde artikelen