Left Right
scrollTop top

Moet Narcos stoppen om veiligheidsredenen? Als het van deze acteur afhangt wel


Moet Narcos stoppen om veiligheidsredenen? Als het van deze acteur afhangt wel

De toekomst van de populaire Netflix-reeks Narcos is onzeker. Nadat een scout in Mexico het leven liet, wordt gevreesd voor de veiligheid van de crew van de reeks. Zo uitte acteur Pedro Pascal zijn ongerustheid en stelt hij dat ze niet kunnen verdergaan met de opnames als de veiligheid van de cast en crew niet verzekerd worden. 

Enkele weken geleden werd Carlos Munoz Portal, een scout van de Netflixreeks Narcos, doorzeefd van kogels teruggevonden in zijn auto. Het voorval gebeurde in de omgeving van Mexico City, waar Portal een locatie bezocht voor de opnames van de reeks. Wat de precieze omstandigheden van het overlijden zijn, wordt voorlopig nog onderzocht. Maar het lijkt wel heel onwaarschijnlijk dat het hier om een ongeluk gaat.

“We kunnen niet doorgaan als het niet veilig is”

Hoofdrolspeler Pedro Pascal, die we onder andere kennen als Oberyn Martell uit Game of Thrones, spreekt zich nu uit over dit voorval. “Het is een tragedie”, vertelt de Chileens-Amerikaanse acteur aan TMZ. Hij voegt hieraan toe dat hij vreest voor de veiligheid van de rest van de cast en crew. “We kunnen niet doorgaan als het niet veilig is. Het gaat hier over mensenlevens. Als ze de opnames willen verderzetten, moet dat op een veilige manier gebeuren.”

In Narcos vertolkt Pedro Pascal sinds 2015 de rol van DEA-agent Javier Peña, die probeert om het Colombiaanse drugskartel van Pablo Escorbar op te rollen.

“Netflix heeft huurmoordenaars nodig”

De reeks wordt ook vanuit een andere hoek belaagd. Roberto De Jesus Escobar Gaviria, de broer van Pablo Escobar, uitte vorig jaar al kritiek over de reeks. Roberto, die als huurmoordenaar werkte voor zijn broer, eiste een miljard dollar van Netflix. Dit omdat ze zijn toestemming niet hebben gevraagd om de reeks over zijn familie uit te brengen.

Roberto sprak recent ook zijn ongerustheid uit omtrent de veiligheid van de cast en crew. “Ik wil niet dat Netflix of eender welke andere maatschappij films komt opnemen in Medellín of elders in Colombia die te maken hebben met mijn broer Pablo zonder toestemming van Escobar Inc. Het is heel gevaarlijk, zeker zonder onze toestemming. Dit is mijn land.” Hij voegt hier verder aan toe dat Netflix huurmoordenaars zou moeten gebruiken om zich te beschermen.

Roberto’s bedreigingen moeten echter met een korreltje zout genomen worden aangezien de man geregeld onzin uitkraamt. Zo is hij er nog steeds van overtuigd dat zijn broer Pablo in leven is.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810