Moeten we vrezen voor gladde wegen op oudejaarsavond?

Moeten we vrezen voor gladde wegen op oudejaarsavond?

Ook 2017 gaat de geschiedenisboeken in als de Kerstmis zonder sneeuw. Maar wat met oud en nieuw? Moeten we vrezen voor gladde wegen en sneeuw bij de overgang naar het nieuwe jaar?

Allereerst het goeie nieuws voor de chauffeurs tijdens het aanstormende eindejaarsweekend: het gaat niet sneeuwen. Er komt dus geen sneeuwellende zoals een paar weken geleden op je af.

Regen

Maar voorzichtigheid op de weg is altijd geboden, want de weergoden zijn ons niet helemaal goedgezind. Het nieuwe jaar zal ingezegend worden met regen. Veel regen. Als je dit weekend dus op stap gaat om 2018 goed in te zetten, vergeet dan zeker je regenjas en paraplu niet.

Wind

Over de temperatuur valt niet te klagen, want we worden getrakteerd op 12 à 13 graden aanstaande zondag. Ook op 1 januari mag je nog steeds regen verwachten, vergezeld van serieus wat wind. De temperaturen zijn gelukkig niet té winters: we krijgen zo’n 7 à 8 graden op 1 januari. Ideaal weer voor glühwein, als je tenminste niet meer achter het stuur moet kruipen.

Gesponsorde artikelen