Mojito en gin-tonic ook zo beu? Met deze 7 cocktails serveer je je vrienden eens wat anders

Mojito en gin-tonic ook zo beu? Met deze 7 cocktails serveer je je vrienden eens wat anders

Bij een heerlijke nazomer horen sowieso de beste cocktails. Maar misschien ben je zo langzamerhand de mojito’s en gin-tonics wel beu gedronken? Verras je gasten met deze 7 originele en lekkere cocktails:

1. Piña piña colada oh-oh-oh-oh

K3 maakte er een liedje over, dus moet het wel goed zijn. Gooi rum, kokosmelk, crushed ice en stukjes ananas met wat sap in een blender. Giet vervolgens de cocktail uit en werk af met een maraschinokers of een schijfje ananas. De nada oh-oh-oh-oh!

2. Mimosa’s

Schreeuwt er iets méér ‘fancy way to start the day’ dan een glaasje mimosa? Schep wat suiker en zeste van een appelsien op een bordje, maak je cocktailglazen vochtig met appelsiensap en doop de rand in het mengsel. Vul het glas nadien voor de helft met limonade, bij voorkeur met appelsien- of mangosmaak en vul aan met prosecco of champagne. Werk tot slot af met een scheutje grenadine en een appelsienschijfje. Vinden je gasten het drankje niet koud genoeg, zet dan deze ijsblokemmer op tafel.

3. Margarita’s met bevroren watermeloen

Watermeloen is hét fruit van de zomer en deze cocktail is je hoogtepunt. Snij op voorhand de watermeloen in kleine blokjes en doe ze in de diepvriezer. Meng zout, suiker en zeste van limoen op een bordje en doe hetzelfde als bij de mimosa’s. Doe vervolgens de watermeloenblokjes, limoensap, tequila en triple sec in een blender en mix tot een gladde massa. Schenk het in je glas en werk af met een schijfje watermeloen of limoen. Geen blender in huis? Dit exemplaar will do the trick!

4. Deze slushie voor volwassenen

Als kind wou je hem waarschijnlijk in elk pretpark waar je kwam, maar deze slushie is next level. Meng een blikje gemberbier met limoensap en donkere rum, voeg een royale hoeveelheid crushed ice toe en hop! Net als vroeger, maar dan met alcohol. Hoe maak je crushed ice? Deze ice crusher van Moha doet al het werk voor jou.

5. En in dezelfde categorie vinden we de sangriaslushie

Vul de avond voordien een ijsblokjesvorm met rode of witte wijn en zet het in de diepvriezer. Als je gasten arriveren, gooi je de ijsblokjes in de blender met een scheutje cognac, appelsiensap en honing en mix je alles. Schenk in en werk af met stukjes appelsien en limoen.

6. Fan van zeemeerminnen? Wat denk je van deze ‘mermaid colada’?

Ook hiervoor leg je best een dag op voorhand al je ananasblokjes in de diepvriezer. Daarna is het een kwestie van alles in de blender zwieren: ananassap, rum, kokosmelk, blue curaçao en de bevroren ananasstukjes. Vul aan met zoveel crushed ice als je zelf wil en werk af met een schijfje ananas en een parapluutje. Serveertip: met deze glazen zijn je gasten sowieso onder de indruk.

7. Shotjes met aardbei en chocolade

www.delish.com

Niet zo’n fan van tequilashotjes? Wedden dat je dit geweldig gaat vinden? Doe een beetje gesmolten chocolade in een schoteltje en rol de rand van het shotglaasje erin. Vul je cocktailshaker met aardbeimelk, chocoladelikeur en vodka. Vul aan met crushed ice en schud tot alles goed koud is. Schenk in en werk af met een aardbei. Santé!

Zo, met deze tips en tricks ben je helemaal klaar voor een cocktailparty. Haal ook deze handige tools in huis en serveer snel en makkelijk de lekkerste cocktails aan je gasten.

Gesponsorde artikelen