Momma Said So: alternatieve indiepop op de Gentse Feesten

Momma Said So: alternatieve indiepop op de Gentse Feesten

Woensdagavond zijn de Gentse Feesten het speelterrein van Momma Said So. Ze treden als jonge wolven op in de Spiegeltent en staan ook op Boomtown. Hun sound – alternatieve indiepop, eclectische indierock of toch gewoon maar dromerige pop – is net vereeuwigd op hun eerste ep, die dit najaar uitkomt. “Een album opnemen was een leuke, intense ervaring, maar wat als we over een half jaar helemaal anders klinken?”

Het energieke viertal van Momma Said So staat te popelen om hun repetitieruimte in te ruilen voor het podium van Boomtown, een festival dat ieder jaar op de Kouter plaatsvindt tijdens de Gentse Feesten. Momma Said So, dat zijn zanger Kasper Cornelus (18), contrabassiste Hannah Cornelus (20), gitarist Inti Ayavacaz Flores (18) en drummer Roel Delplancke (20).

Piepjonge artiesten dus, en toch al gepokt en gemazeld in de muziekwereld. “In 2012 deden we voor het eerst mee aan de talentenwedstrijd Kunstbende”, steekt gitarist Roel Deplancke van wal. “Die deelname werd geen onverdeeld succes, maar dankzij de opgedane ervaring wonnen we het jaar daarop wel de voorronde van Kunstbende in Kortrijk.”

Bedachtzaam

Na die overwinning werden de Avelgemse rookies voor hun unieke sound door menig jurylid geprezen. Hun trein zat op het juiste spoor, maar de bedachtzame youngsters waken erover dat die niet ontspoort. “We waren toch wat terughoudend om onze eerste ep op te nemen. Wie weet klinken we binnen een half jaar helemaal anders dan wat we nu hebben opgenomen”, vertelt Kasper Cornelus.

Even bedachtzaam als het kwartet is met woorden, zo behandelen ze ook hun muziek. Laag per laag bouwen ze hun geluid op tot ze de juiste sound te pakken krijgen. De vergelijking met Balthazar – dat op dit ogenblik Europa rondtoert en de geboortestreek met het viertal deelt – is gauw gemaakt. “Uiteraard is dat een zeer groot compliment, en we begrijpen de vergelijking”, vertelt contrabassiste Hannah Cornelus. “Net als bij Balthazar is er ook bij ons slechts één vrouw in onze band.”

Familieband

Momma Said So is met broer Kasper, zus Hannah en neef Inti een echte familieband. Die hechte band komt de groep ten goede: “Het creatieve proces begint meestal bij mij”, legt zanger Kasper Cornelus uit. “Ik haal mijn inspiratie de laatste tijd vooral uit hip hop. Zodra ik een passende melodie gevonden heb, stuur ik die meteen door naar de andere bandleden.”

Net omdat ze familie zijn, durven Hannah en Inti zeer kritisch zijn over wat ik hen doorstuur. “Daarom eindigen we vaak met een bevredigend resultaat”, stelt Kasper.

Contrabas in Parijs

Waar ze binnen enkele jaren zullen staan? “Dat zou ik echt niet durven zeggen, al zijn we net als iedere beginnende band gezond ambitieus”, geeft de zanger aan.

Binnenkort wordt de familie wel even uit elkaar gehaald. Hannah vertrekt immers in september als uitwisselingsstudente naar Parijs. “Momma Said So is dus op zoek naar iemand om mij een tijdje te vervangen”, geeft Hannah aan. “Vrouw zijn, een goeie stem hebben en contrabas kunnen spelen, volstaat ruimschoots”, lacht ze.

© 2015 – C.H.I.P.S. StampMedia / Mediaraven – Niels D’Haene

Gesponsorde artikelen