‘Monopoly’ heeft ‘Longest Game Ever’-editie voor de échte fans

Krijg je maar geen genoeg van Monopoly en zoek je een nieuwe uitdaging? Dan is er goed nieuws, want Hasbro heeft namelijk een speciale editie op de markt gebracht. Met Monopoly: Longest Game Ever ben je, door het toevoegen van heel wat nieuwe vakjes, minstens dubbel zo lang bezig.

Vroeger waren er twee versies van Monopoly, nu zijn dat er misschien wel duizend. De laatste tijd bestaat er een Monopoly-versie van bijna alles: je favoriete voetbalclub, je geboortestad, je favoriete serie, you name it. Maar met de nieuwste versie gaat Hasbro terug naar de oorsprong van het spel. Al gaat het wel over een veel langere versie.

Monopoly: Longest Game Ever

Monopoly: Longest Game Ever is er eentje voor de echte fans. Het spel telt 96 vakjes in plaats van 40, dus dat betekent dat het spel al zeker dubbel zo lang duurt. Maar daarnaast bevat het spel ook maar één dobbelsteen, wat ervoor zorgt dat er geen dubbele getallen kunnen gegooid worden. En dat spelers daardoor ook nooit twee keer aan de beurt zijn.

Daarnaast is er nog een belangrijke regel: een speler wint het spel pas als hij alle mogelijke eigendommen bezit. Dat zijn 16 straten, 4 stations en 2 nutsbedrijven. Daardoor kan het spel dus letterlijk voor altijd blijven doorgaan.

Eigendommen

Het spel bevat door al die eigendommen natuurlijk ook dubbele rijen aan vakjes. Op die manier is het bord niet veel groter dan dat van een origineel Monopoly-spel. Ook de gekende vakjes als de gevangenis en ‘vrij parkeren’ zijn gewoon van de partij.

Monopoly: Longest Game Ever is wel enkel beschikbaar in het Engels en ook de eigendommen zijn bekende straten uit de Verenigde Staten. Het spel is op dit moment dan ook enkel verkrijgbaar via Amazon en buitenlandse winkels.

Bekijk hier hoe Monopoly: Longest Game Ever eruit ziet:

Meer
Lees meer...