Monopoly pakt uit met een spraakgestuurde editie

Valsspelers, begin al maar te wenen, want binnenkort kan het niet meer in Monopoly! Producent Hasbro kondigde namelijk een spraakgestuurde en geldloze editie van ’s werelds beroemdste vastgoedspel aan. Spelers geven en krijgen bevelen van de enige echte Meneer Monopoly, die via zijn hoge hoed met hen communiceert.

Bedenk maar al een volledig nieuwe strategie om Monopoly te winnen, want binnenkort komt er een spraakgestuurde versie van het vastgoedspel aan! Monopoly Voice Banking werkt zonder geldbriefjes, zonder kaarten, maar mét de hoge hoed van Meneer Monopoly, die met je kan communiceren. In tegenstelling tot bij de Valsspelerseditie, kan je bij Monopoly Voice Banking dus niet zomaar een paar extra briefjes wegmoffelen.

Voorbereiden op een cashless maatschappij

Het is de eerste keer dat spelers de stem van Meneer Monopoly te horen krijgen. En hoe! De stem zit verstopt in zijn grote hoed en houdt alles bij tijdens het spel. Dat wil zeggen dat spelers geen geldbriefjes meer in hun handen krijgen, volgens sommigen ter voorbereiding van een volledig cashless maatschappij, die er hoogstwaarschijnlijk zit aan te komen.

De hoed houdt niet alleen je saldo bij, maar ook wat je allemaal gekocht hebt. Dat wil zeggen: geen kaartjes meer! De hoed wordt bestuurd door amper zes knopjes en vooral de stemmen van de spelers. Die moeten eerst op het knopje met hun pion drukken en kunnen dan zeggen wat Meneer Monopoly moet doen.

De hoge hoed weet alles

Spelers zijn door de hoge hoed van alles dat tijdens het spel gebeurt, op de hoogte. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen hoe het met hun saldo zit en wie het spel aan het winnen is.

De stem van Meneer Monopoly kan je hier beluisteren:

Niet de eerste editie zonder geld

Monopoly Voice Banking is niet de eerste editie van het spel dat zonder geldbriefjes werkt. Hasbro lanceerde eerder al Monopoly Ultimate Banking en Monopoly Electronic Banking (die ondertussen zelfs al een Junior-versie heeft). Wel uniek is de spraakgestuurde manier waarop het spel werkt.

Monopoly Voice Banking is vanaf 1 juli verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Hasbro liet voorlopig nog niets los over een release in België of Nederland. Valsspelers kunnen dus nog even op beide oren slapen (of de speciale Monopoly Valsspelerseditie kopen)!

Meer
Lees meer...