‘Monster’ seizoen 2 over broers Menendez cast hoofdrolspelers

Netflix heeft bekendgemaakt wie de hoofdrol zal spelen in Monster seizoen 2. Het eerste seizoen draaide natuurlijk rond Jeffrey Dahmer, maar in het tweede zien de kijkers het verhaal van de broers Menendez. Voor die rollen kiest de streamingdienst nu voor nieuwe gezichten.

Dat Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story een van de best bekeken Netflixreeksen ooit zou worden, had niemand verwacht. Toch klom de reeks over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer al snel naar de top van de Netflixlijsten en was het wekenlang the talk of the town.

Door het gigantische succes besloot Netflix om verder te gaan met het concept. Daarbij zou het volgende seizoen over een andere zaak gaan. Enkele weken na die bekendmaking, volgde ook al meteen de volgende. Het tweede seizoen zal het verhaal van Lyle en Erik Menendez vertellen.

Monster

Het eerste seizoen van Monster heette voluit Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story en vertelt het (echt gebeurde) verhaal van de slachtoffers van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer (Evan Peters). Zij werden gedrogeerd, misbruikt, verkracht, vermoord en in stukken gesneden of opgegeten door Dahmer.

Het komende seizoen zal Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story heten. Dat verhaal is volledig gebaseerd op gebeurtenissen uit 1989. Zij vermoordden hun eigen ouders op brutale wijze en claimden nadien dat het om zelfverdediging ging. Lyle was toen 21, zijn broer Erik was 18.

Cast

Om dat verhaal te vertellen heeft Netflix nu beslist om met jonge acteurs Cooper Koch en Nicholas Alexander Chavez in zee te gaan. In tegenstelling tot Evan Peters uit het vorige seizoen, hebben Koch en Chavez nog niet veel ervaring in de tv- en filmwereld.

Cooper Koch was wel te zien in de slasherfilm They/Them en enkele andere kleinere projecten. Nicholas Alexander Chavez heeft minder ervaring in grotere projecten. Hij is wel te zien in de Amerikaanse soap General Hospital. De reeks van Ryan Murphy, die ondertussen zijn contract met Netflix heeft opgezegd, zal voor beiden dus een enorme springplank worden.

Meer
Lees meer...