‘Moordzaken: Eeuwige Twijfel?’ op VTM reconstrueert bekende, maar onduidelijke zaken

In de loop der jaren zijn er heel wat juridische zaken in de kranten verschenen waarbij niet iedereen dezelfde mening deelde. In die zaken werden uitspraken gedaan, maar toch blijft er een bepaalde geheimzinnigheid rondhangen. In Moordzaken: Eeuwige Twijfel? graaft VTM die zaken opnieuw op om een soort duidelijkheid te proberen schetsen.

Het is de eerste week van september en dat betekent dat ook het nieuwe tv-seizoen begonnen is. Op de populairste zenders zien we elke dag nieuwe programma’s verschijnen en ook later zullen daar alleen nog maar nieuwigheden bijkomen.

Naast fictie en spelshows is er natuurlijk ook plaats voor non-fictie. VTM komt deze week namelijk ook met Moordzaken: Eeuwige Twijfel? waarin verschillende bekende zaken nog eens worden besproken.

Moordzaken: Eeuwige Twijfel

Aan de hand van archiefbeelden en interviews met onderzoekers, rechters, verdachten, nabestaanden en journalisten puzzelt misdaadjournalist José Masschelin in het nieuwe programma het verhaal weer samen. Hij zal in het programma verschillende zaken die in het collectieve geheugen staan, reconstrueren.

De reeks gaat deze week, op woensdag 6 september, van start met het verhaal rond de parachutemoord. Rond die moord op Els Van Doren uit 2006 hangt nog steeds een waas van onzekerheid. Ook de oordopjesmoord, waarbij een vrouw door de moord op haar man zou geslapen hebben, en de zaak rond politicus Bernard Wesphael zullen in deze documentairereeks centraal staan. Die laatste werd verdacht van de moord op zijn eigen vrouw. Welke andere zaken nog zullen volgen, is niet bekend.

Bekijk hier een eerste teaser voor Moordzaken: Eeuwige Twijfel?:

Moordzaken: Eeuwige Twijfel? is vanaf woensdag 6 september om 21.40 te zien op VTM.

Meer
Lees meer...