Morgen begint de school weer, maar NMBS is nog in vakantiemodus

Morgen begint de school weer, maar NMBS is nog in vakantiemodus

Veel ouders en leerlingen zijn niet te spreken over de NMBS. Want hoewel het morgen 1 september is, laat de spoorwegmaatschappij zijn vakantieregeling nog doorlopen tot maandag. Daardoor zullen veel treinen overvol zitten en sommige leerlingen zelfs te laat op school toekomen.

Morgen is het 1 september, de traditionele start van het schooljaar. Heel wat leerlingen maken gebruik van de trein om op hun school te raken, maar daar stelt zich nu een probleem. Die treinen zijn namelijk nog in vakantiemodus.

“Wij kunnen de omschakeling door operationele redenen enkel maken op een zaterdag, zondag of maandag. Omdat de eerste schooldag dit jaar op een vrijdag valt, viel de keuze op komende maandag”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan VTM. Deze week wilde de NMBS door het mooie weer in het begin van de week namelijk nog extra treinen naar de kust inleggen. Dat combineren met de schoolregeling blijkt niet mogelijk.

Normaal geen problemen bij De Lijn

In 2015 was er eenzelfde probleem toen de NMBS de vakantieregeling al eind juni liet ingaan. TreinTramBus vraagt bij VTM dan ook dat de spoorwegmaatschappij in de toekomst wel het schooljaar volgt. Ook minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vindt de situatie spijtig.

Met De Lijn zou geen probleem mogen zijn. Die volgen ook nog hun vakantieregeling, maar voorzien wel extra bussen om iedereen op tijd op school te krijgen. Wie zeker wil zijn controleert best de website van de NMBS en/of van De Lijn.

Gesponsorde artikelen