Left Right
scrollTop top

Morgen is het weer staking: hier moet je rekening houden met problemen


Morgen is het weer staking: hier moet je rekening houden met problemen

Morgen legt de socialistische vakbond ACOD het werk neer, en dat betekent zoals altijd veel problemen voor wie op het werk moet geraken. Het openbaar vervoer zal zeker verstoord zijn. Voorspellen waar en hoelang je erover zal doen, is onbegonnen werk. Maar dit is de hinder die verwacht wordt.

De acties morgen gaan over de pensioenleeftijd die tegen 2030 naar 67 jaar zal stijgen. De ACOD riep de overheidsdiensten op om te staken. De liberale en de christelijke vakbonden doen niet mee, waardoor het een beetje gokken is of jouw trein of bus zal rijden.

NMBS: veel hinder verwacht

Bij de NMBS durven ze niet veel voorspellingen te doen. Wel bestaat het risico op zwaar verstoord treinverkeer. Vanaf 22 uur vanavond tot de laatste trein morgenavond kunnen er problemen opduiken. De spoorwegen raden daarom aan om niet alleen op de trein te vertrouwen. En wie toch de trein neemt, kan best de informatiekanalen van de NMBS raadplegen, zoals de app, de website en de sociale media.

De Lijn: beperkte hinder verwacht

Beter nieuws voor wie de bus neemt, want De Lijn verwacht dat het allemaal nog zal meevallen. In Antwerpen en Gent wordt de meeste hinder verwacht, aangezien de socialistische vakbond daar meer invloed heeft. De Lijn voorspelt dat daar één op twee bussen zal rijden. Toch raden ze niet aan om een ander vervoermiddel te zoeken, en ook vooral de website of de sociale media van De Lijn te raadplegen.

MIVB: zware hinder

Minder optimisme bij de MIVB. Daar verwachten ze zware hinder op bussen, trams en het metroverkeer. Vanaf 6 uur krijgen reizigers alle nodige informatie via de kanalen op de sociale media, de website en het telefoonnummer 070/232000.

Op de weg valt de hinder nog af te wachten. Vaak betekent een staking dat veel werknemers thuis blijven en zullen de files juist minder lang zijn. Rond en in de grote steden kan het natuurlijk wel bijzonder druk worden, aangezien pendelen daar problematisch wordt.

Afwachten en alle mogelijke kanalen checken wordt dus de boodschap. Maar wees bij dit vriesweer voorbereid dat je in het beste geval ook wel eventjes langer zult moeten wachten. Warm aankleden is dus wellicht nog de beste raad.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588