Morgen wél sneeuw maar geen thuiswerkalarm: wanneer werk je wel thuis?

Morgen wél sneeuw maar geen thuiswerkalarm: wanneer werk je wel thuis?

Het KMI voorspelt voor morgen één tot vijf centimeter sneeuw, een evenement waar enkele weken geleden nog een thuiswerkalarm voor werd afgekondigd. Dat komt er voor morgen niet: maar wanneer kan het wel? 

De files in België zouden doen vermoeden dat we met z’n allen enthousiast thuiswerken zodra het kan, maar toch was het thuiswerkalarm een hele dag in het nieuws. Ook morgen krijgen we een laagje wit over de wegen, ongeveer even veel sneeuw als vorige keer, maar nu staat het land niet op z’n kop. Hoe komt het dat telewerken deze keer niet opgelegd wordt?

Code oranje

Eigenlijk is het eenvoudig, legt Kris Peeters (CD&V), minister van Werk uit aan HLN: “omdat er geen code oranje werd aangekondigd door het KMI”. Voor morgen staat de kaart van België inderdaad volledig geel ingekleurd, met geen oranje zones. En dat voor evenveel sneeuw. Hoe komt dat?

Het grote verschil met de vorige sneeuwval is dat deze overdag zal vallen en dat er in de ochtendspits wellicht nog nergens sneeuw ligt. Pas rond de middag valt de eerste sneeuw en het is ook helemaal niet duidelijk welke gebieden het meest getroffen zullen zijn. Geen thuiswerkalarm dus, al zou dat soms ook een oplossing zijn voor de verkeersknoop.

Campagne

Vandaar dat Peeters ook aan iedereen wil verduidelijken dat telewerken mag, maar alleen als er een overeenkomst over is tussen werkgever en werknemer. Bij sommige weersomstandigheden mag het ook, maar da’s niet altijd voor iedereen duidelijk. Er komt dus een campagne om de wetgeving te verduidelijken, zodat iedereen ook zélf het initiatief kan nemen om thuis te werken.

Gesponsorde artikelen