‘Mortal Kombat X’ en binnenkort ook ‘PES 2019’ gratis te spelen met Xbox Game Pass

‘Mortal Kombat X’ en binnenkort ook ‘PES 2019’ gratis te spelen met Xbox Game Pass

Xbox Game Pass-abonnees kunnen weer genieten van een hoop gratis games. ‘Mortal Kombat X’ is al beschikbaar en binnenkort zal daar ook ‘Pro Evolution Soccer 2019’ bijkomen. Dat een sportgame nog in hetzelfde seizoen gratis te spelen is, is enorm zeldzaam. Met ‘Ori and the Blind Forest’ zal binnenkort ook een echte Xbox-klassieker beschikbaar worden.

De gratis games voor Xbox Game Pass-abonnees worden in december niet tegelijk gelanceerd. Het kersvers aangekondigde Ashen staat er al enkele dagen op, net zoals Mortal Kombat X. Op de Game Awards werd Mortal Kombat 11 aangekondigd (lees hier een verslag van die Game Awards, met een overzicht van de winnaars al alle grote aankondigingen) en dus is het passend dat we de voorganger nog eens gratis kunnen spelen in afwachting van de nieuwe game.

Pro Evolution Soccer 2019

Maar de belangrijkste release deze maand moet wel Pro Evolution Soccer 2019 zijn. Dat zal vanaf 14 december beschikbaar zijn voor Xbox Game Pass-abonnees. En dat is toch wel speciaal, want het gebeurt niet al te vaak dat Xbox een sportgame nog in hetzelfde seizoen gratis aanbiedt. Zo was NBA 2K17 bijvoorbeeld pas meer dan een jaar na z’n release beschikbaar.

Naast Ashen zullen er nog twee pas aangekondigde games gratis te spelen zijn voor Xbox Game Pass-abonnees, met name Kingdom Two Crown en Below. Die werden pas enkele dagen geleden voorgesteld op de Game Awards maar vinden nu dus al hun weg naar de Xbox Game Pass. Kingdom Two Crown zal beschikbaar zijn vanaf 11 december, op Below is het wachten tot 14 december.

Ori and the Blind Forest

Verder zullen, onder andere, ook nog Spintires: Mudrunner (13 december), Hellblade: Senua’s Sacrifice (17 december), Shadow Warrior 2 (20 december) en ook het prachtige Ori and the Blind Forest (20 december), dat een plaatsje kreeg in onze top 10 van beste Xbox One-games, binnenkort gratis te spelen zijn.

Gesponsorde artikelen