Moslimextremisten wilden vorige week Theresa May ombrengen

Moslimextremisten wilden vorige week Theresa May ombrengen

De Britse veiligheidsdienst MI5 heeft vorige week een aanslag op premier Theresa May verijdeld. Twee mannen wilden een een geïmproviseerd explosief tot ontploffing brengen bij de ambtswoning aan Downing Street en in de verwarring de premier ombrengen. Het zou gaan om een zelfmoordactie door moslimextremisten.

De twee verdachten zijn Naa’imur Zakariyah Rahman (20) uit Londen en Mohammed Aqib Imran (21) uit Birmingham. Ze werden op 28 november opgepakt en moeten vandaag voor de rechter verschijnen.

De veiligheidsdiensten hadden de twee al langer in het vizier. Volgens de politie zaten ze met het idee een geïmproviseerde bom tot ontploffing te laten brengen in Downing Street, bij de ambtswoning van de premier in Londen. In de chaos die daaruit zou volgen, wilden ze May doden.

Het hoofd van MI5 heeft het Britse kabinet ingelicht over de verijdelde moordpoging. Volgens de dienst zijn het afgelopen jaar negen terreuraanslagen voorkomen. Ruim dertig mensen kwamen in 2017 om het leven bij aanslagen in het Verenigd Koninkrijk. De meeste slachtoffers vielen bij de bomaanslag tijdens een concert in Manchester: 22.

Gesponsorde artikelen