Move over Google Maps, het web is aan Google Naps

Move over Google Maps, het web is aan Google Naps

Ken je het gevoel dat je ronddwaalt in de een of andere stad en de nood aan een dutje je plots compleet overvalt? Dan hebben wij de pérfecte website voor jou: Google Naps, een parodiesite op Google Maps die in plaats van de weg te tonen, gebruikers de beste plekjes toont om even uit te rusten. En dat overal ter wereld, zélfs in België. (Halleluja!)

Het opzet is simpel: iedereen die wil kan via de website Google Naps de plaatsen aanduiden waar zij het liefst een dutje doen. De mogelijkheden zijn eindeloos, van een bank in het park of doos onder de brug, tot een gezellig grasveld of een echt bed. Mensen die plots zin krijgen om te gaan wildslapen, kunnen vervolgens de tips van anderen bekijken en hun ideale plekje uitkiezen.

De website is opgericht door de Nederlandse cartoonist Kakhiel, in samenwerking met het Amsterdamse reclamebureau Venour. Geen wonder dus dat Nederlanders al massaal tips hebben achtergelaten.

Maar ook in België liggen al enkele slaaptips voor het rapen…

… zoals dit bankje in Gent.

… of deze “awesome sofa” in Mol.

Aangezien iedereen slaapplekjes kan toevoegen, maken enkele grapjassen van de gelegenheid gebruik om hun medemensen aan te moedigen een dutje te doen in het midden van de Atlantische Oceaan “waar het super rustig is en niemand je lastig valt”.

Hoewel de site overduidelijk is gebaseerd op Google Maps, benadrukken de Nederlanders dat ze Google allesbehalve willen provoceren: “Hallo, niet boos zijn alsjeblief, dit is maar een grapje, een parodie. We willen je merknaam niet beschadigen, maar gewoon een glimlach toveren op het gezicht van Google fans”, laten ze weten.

“Stap dus alsjeblief niet naar de rechtbank”, gaan ze spottend verder, “we hebben maar een paar honderd euro op de bank staan. En we hebben geen tijd om naar de gevangenis te gaan, want we hebben het momenteel te druk met andere dingen. Maar zodra je in Nederland bent, mag je altijd een dutje doen op onze zetel als je wil…”

Tot dusver is Google nog een beetje in de war…

Krijg je spontaan zin in een dutje? Laat je gaan! Maar niet vergeten om achteraf je tips achter te laten…

Gesponsorde artikelen