Move over Kendrick, Willy Sommers organiseerde hét feestje van Pukkelpop

Move over Kendrick, Willy Sommers organiseerde hét feestje van Pukkelpop

Willy Sommers op Pukkelpop, het was eerst een grapje, maar wie het icoon van de Vlaamse schlager wilde wegzetten als humor, kwam bedrogen uit. ‘Laat de zon in je hart’ werd letterlijk meegeschreeuwd door een overvolle Marquee. Een ideale start voor de laatste dag Pukkelpop.

Kendrick Lamar is vanavond de hoofdact in Kiewit, net na Imagine Dragons en als er één act de kroon voor Vlaamse headliner mocht opstrijken, dachten wij eigenlijk aan Bazart (beluister hier de nieuwe single). En toch was het Willy Sommers, die met De Kempen Zonen de Marquee mocht openen vandaag, die de eerste kapotgestampte vloer van de dag op z’n naam mocht schrijven.

Laat de zon in je hart

Kwart voor twaalf: ’t is een moment dat de meeste Pukkelpoppers nog aan staan te schuiven voor een douche op de camping. Maar afgaand op het aantal covers van ‘Laat de zon in je hart’ dat ’s nachts al over de tenten waaide, ging er veel volk staan in de Marquee en dat was ook zo. Mauro en de Kempen Zonen hadden ook Sennek en Rik Verheye (ook bepaald geen Kempenzoon, maar er komt wél een tweede seizoen van Callboys!) mee, maar eigenlijk was iedereen daar voor Willy Sommers.

Het was dus niet écht een verrassing dat we taferelen te zien kregen die deden denken aan de vroege jaren van Tien Om Te Zien. Niet één maar twéé polonaises, ‘Icons’ van Daan, één keer Ann Christie (‘Dag Vreemde Man’ door Sennek) en uiterààrd ‘Als een leeuw in een kooi’. Gevolg: een tent die ontploft, de Marquee stond intussen ook vol) en zonder één zweem ironie uit z’n dak gaat. Volgens ons ligt de gemiddelde leeftijd van het Schlagerfestival volgend jaar een pak lager.

Willy Sommers wint Pukkelpop

Na ‘Zeven Anjers, Zeven Rozen’ was het dan tijd voor die klassieker (hoe vreemd, dat we dit schrijven, toch?) en voilà: hét feestje van Pukkelpop was voorbij. Wat een baas, een droom die uitkomt voor Willy Sommers. Hij heeft het ongetwijfeld verdiend, hoe zeer het ook om een ietwat ironische oefening ging. En Kendrick Lamar heeft plots een veel moeilijkere opdracht voor zich.

Zo zag het eruit!

Everybody Jump!

Zonder zeveren!

Gesponsorde artikelen