Kunstcollectief en modemerk MSCHF kondigt samenwerking tussen ‘Big Red Boots’ en Crocs aan

Op Paris Fashion Week is er een wel heel opmerkelijk paar schoenen opgedoken. Het gaat om gigantische felgele cartoonachtige laarzen. Het schoeisel is een samenwerking tussen kunstcollectief en modewerk MSCHF en het bekende schoenenmerk Crocs.

Het streetwearmerk/kunstcollectief MSCHF kwam de voorbije jaren regelmatig in het nieuws met opvallende creaties, vooral op het vlak van schoenen. Zo maakten ze twee jaar geleden exclusieve “Satan-sneakers” voor Lil Nas X. Het ging toen om Nike Air Max 97-schoenen met een druppel echt mensenbloed in. Nike kon daar echter niet mee lachen en diende een klacht in. Later volgde er ook een soort sneaker die je in beide richtingen kan dragen.

Het meest bekend is MSCHF ongetwijfeld van zijn Big Red Boots. Deze enorme schoenen, gebaseerd op het cartoonfiguurtje Astro Boy, doken begin dit jaar ineens overal op.

MSCHF x Crocs

Omdat de hype rond de Big Red Boots ondertussen gaan liggen is, leek MSCHF het tijd te vinden voor een nieuwe variant. Die doken voor het eerst op in Paris voor de modeweek. Het gaat hier om een officiële samenwerking met Crocs, zoals bevestigd is aan Complex. Deze nieuwe variant is niet meer rood, maar geel is en heeft duidelijke Crocs-invloeden. Zo hebben de Big Boots gaten in zich en de typische band achteraan de schoenen. Voorlopig zijn deze nieuwe schoenen nog niet te koop voor het brede publiek.

Meer
Lees meer...