MTV EMA’s in Parijs gecanceld door conflict Israël-Hamas

De MTV EMA’s zouden dit jaar doorgaan in Parijs in Frankrijk. De ticketverkoop zou normaal vandaag om 12 uur van start gaan, maar vanmorgen verscheen de boodschap dat de ticketverkoop “voor onbepaalde tijd” uitgesteld werd. Later volgde de officiële mededeling dat het evenement wordt afgelast.

Elk jaar reikt MTV de European Music Awards uit. Die show gaat telkens door in een andere stad in Europa. Dit jaar viel de keuze op Parijs, waar de awardshow zou doorgaan op zondag 5 november 2023 in Paris Nord Villepinte. Maar de show is nu afgelast.

MTV EMA’s 2023

Enkele weken geleden werden de genomineerden voor de MTV European Music Awards (MTV EMA’s) bekendgemaakt. Daarbij was Taylor Swift de artiest met de meeste nominaties. Zij maakte kans op zeven awards. Olivia Rodrigo en SZA volgden met zes nominaties en Doja Cat, Måneskin, Miley Cyrus en Nicki Minaj konden elk vier prijzen in ontvangst nemen.

Enkele dagen geleden werden de eerste artiesten aangekondigd die zouden optreden tijdens de MTV EMA’s 2023. Het ging daarbij onder andere om The Kid LAROI, Sabrina Carpenter, David Guetta en Jung Kook van BTS. De ticketverkoop zou normaal vandaag van start gaan, maar werd op het laatste moment voor onbepaalde duur uitgesteld.

Gecanceld

Enkele uren later deelde organisator Paramount Global dat de MTV EMA’s van 2023 niet zullen doorgaan. “Gezien de onzekerheid over de recente wereldgebeurtenissen hebben we besloten om niet verder te gaan met de MTV EMA’s van 2023. We doen dit uit grote voorzichtigheid voor de duizenden medewerkers, crewleden, artiesten, fans en partners die vanuit alle hoeken van de wereld onze show tot leven brengen.”

“De MTV EMA’s zijn een jaarlijkse viering van wereldwijde muziek. Terwijl we zien hoe de verwoestende gebeurtenissen in Israël en Gaza zich blijven ontwikkelen, voelt dit niet als een moment voor een wereldwijd feest. Nu er al duizenden levens verloren zijn gegaan, is het een moment van rouw.” Paramount laat wel weten dat Parijs gaststad wordt voor de editie van 2024, die ook dan in november zal doorgaan.

Meer
Lees meer...