‘Mulan’ krijgt indrukwekkende trailer

Mulan is de volgende Disneyfilm die in een live-actionjasje gegoten wordt. De klassieker rond de Chinese Mulan zal, in tegenstelling tot de andere live-actionfilms van Disney, op verschillende vlakken afwijken van de animatiefilm. Maar de eerste trailer toont dat dat een goede beslissing was.

Mulan is niet zoals de andere vrouwelijke hoofdpersonages van Disney. Ze is geen prinses, ze is niet gehoorzaam en ze heeft vooral geen man nodig in haar leven. En in de live-actionremake is ze misschien zelfs nog stoerder dan in de originele tekenfilm.

Mulan

Mulan
Disney

In de officiële trailer krijgen we heel wat bekende scènes te zien. Zo zien we Mulan die klaargestoomd wordt voor haar ontmoeting met de koppelaarster en zien we haar ook al meetrainen met de krijgers van het Chinese leger. Maar in de trailer wordt het ook al duidelijk dat het verhaal op verschillende manieren zal afwijken van het origineel uit 1998.

Zo krijgen we Li Shang niet te zien in de trailer. De knappe love interest van Mulan zal namelijk niet te zien zijn in de remake. Daarnaast maken we ook kennis met enkele nieuwe personages. Het gaat om twee slechteriken: Böri Khan (Jason Scott Lee) en Xian Lang (Gong Li). Ook heeft Mulan in de remake een zus Hua Xiu (Xana Tang).

Indrukwekkende trailer

Mulan
Disney

In de trailer valt ook meteen de indrukwekkende setting van de film op. De live-actionremake werd gefilmd op verschillende locaties in Nieuw-Zeeland en China. We zien adembenemende landschappen en prachtige tempels.

Verder krijgen we ook al een instrumentale versie van het nummer Reflection te horen. Disney liet al weten dat de live-actionversie van Mulan geen musical zal worden zoals het origineel, maar de muziek uit de originele film zal er dus wel nog steeds in verwerkt worden.

Gesponsorde artikelen