Multitasken op je smartphone! Google kondigt nieuwe Android-versie aan en voert het splitscreen in

Multitasken op je smartphone! Google kondigt nieuwe Android-versie aan en voert het splitscreen in

Goed nieuws voor iedereen die een Android-smartphone heeft! Google heeft (vroeger dan verwacht) een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android aangekondigd en die bevat toch een paar nieuwe functies die zeker de moeite waard zijn! Zo zijn binnenkort eindelijk alle Android-toestellen voorzien van een splitscreen. Laat het multitasken maar beginnen!

Normaal gezien wacht Google altijd tot zijn eigen ontwikkelaarsconferentie in de zomer om de nieuwe Android-versie voor te stellen, maar dit keer zijn ze dus een pak eerder met de release gekomen dan verwacht. De reden? Google hoopt meer feedback te ontvangen, die ontwikkelaars in de toekomst hard nodig hebben om een nog beter product af te leveren.

Het nieuwe besturingssysteem gaat Android N heten en bevat een aantal zaken die voor ons heel erg interessant zijn. Zo wordt de accuduur weer een beetje verlengd en worden ook de notificaties overzichtelijker.

Maar het leukste nieuwtje is ongetwijfeld het splitscreen. Voor Samsung-gebruikers niks nieuws, want bij Samsung hebben ze al sinds 2012 een dergelijke functie in zijn Android-uitvoering zitten, maar Google had het nog niet standaard in Android gezet. Met de functie kun je twee vensters tegelijk openen en besturen en is het dus in de toekomst op ALLE Android-toestellen perfect mogelijk om een berichtje te sturen terwijl je naar een filmpje op YouTube kijkt. Hoe zalig is dat?!

De uiteindelijk productieversie van Android N verwachten we pas in oktober of november, maar de eigenaars van een Google Nexus toestel kunnen al eerder beschikken over een testversie.

Hier is alvast een voorsmaakje:

Het gesplitst scherm is toch écht super handig, niet?

Bron: Mashable

Gesponsorde artikelen