‘Murdaugh Murders: A Southern Scandal’ vanaf nu te zien op Netflix: Waar gaat het over?

True crime is populairder dan ooit. Vorig jaar waren fictieseries als DAHMER en The Watcher immens populair en ook docureeksen zaten opnieuw in de lift. Ook dit jaar zal Netflix met heel wat nieuwe documentaires komen en daarvan is Murdaugh Murders: A Southern Scandal er alvast één van. Die zaak dateert nog maar van 2019 en houdt de Amerikaanse staat South Carolina nog steeds in de ban.

Netflix is een true crime-reeks rijker. Sinds vorige week staat Murdaugh Murders: A Southern Scandal namelijk online. Daarin krijgen we te zien hoe een klein dorpje in South Carolina wordt geteisterd door een rijke familie die denkt dat ze alles en iedereen in hun macht hebben. Dat zorgt er ook voor dat verschillende misdaden en misdrijven die met de familie te maken hebben onder de mat worden geschoven.

Paul Murdaugh

De documentairereeks bestaat uit drie afleveringen die allemaal lijken te focussen op één bepaald aspect uit het uitgebreide verhaal. In de eerste aflevering gaat het vooral over Paul Murdaugh, jongste zoon van advocaat Alex Murdaugh en niet bang van een glaasje alcohol. De eerste gebeurtenis waar de reeks op focust is het bootongeluk waarbij Paul was betrokken.

Daarbij krijgen we de ex-vriendin en enkele oude vrienden van Paul te zien. Zij vertellen over hoe ze hem zagen veranderen van joviale Paul naar agressieve ‘Timmy’ als hij gedronken had. Zo ook op die ene cruciale dag in 2019. Toen ging de vriendengroep op boottrip naar een plaatselijke ‘oesterbarbecue’ en keerden ze nadien ook per boot terug. Maar tijdens de boottrip veranderde de sfeer, waarna Paul in volle vaart tegen de brug zou zijn aangevaren. Daarbij liet één persoon, Mallory Beach, het leven.

Alex Murdaugh

Het onderzoek liep al kort na het ongeval spaak. En dat had volgens de andere slachtoffers en hun ouders maar één reden: de invloed van Pauls vader Alex Murdaugh in het dorpje Hampton County. Murdaugh is een van de bekendste advocaten uit de buurt en heeft ook binnen het politiekorps zijn contacten. Dat zou ervoor gezorgd hebben dat zijn zoon Paul nooit werd terechtgesteld.

Maar in 2021, twee jaar na de feiten, moet het grootste drama nog plaatsvinden. In de maand juni krijgt de politie een oproep die stelt dat Paul en Maggie Murdaugh zijn vermoord. Paul werd twee keer neergeschoten, Maggie vijf keer. In de documentaire is vervolgens te zien hoe alles meer en meer naar Alex Murdaugh begint te wijzen. Hij zou al voor miljoenen hebben gefraudeerd in zijn advocatenkantoor en deed er alles aan om zijn status en naam niet te verliezen.

Op dit moment zit Murdaugh vast voor de moord op zijn vrouw en kind, maar blijft hij wel onschuldig pleiten. Het onderzoek zal de rest moeten uitwijzen.

Bekijk de trailer van Murdaugh Murders: A Southern Scandal hier:

Murdaugh Murders: A Southern Scandal is nu te zien op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series.

Meer
Lees meer...