Music for Life is weer begonnen! Kijk hier hoe cool de iglo van StuBru eruitziet

Music for Life is weer begonnen! Kijk hier hoe cool de iglo van StuBru eruitziet

Sinds deze ochtend 8.00 uur presenteren Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo een week lang live op Studio Brussel vanuit De Schorre in Boom. Naar jaarlijkse gewoonte leven ze een week lang samen voor Music for Life. Dat gebeurt dit jaar in een iglo, al hopen we dat die over enkele dagen nog niet gesmolten is met dit warme weer.

Het is de Warmste Week, en die naam is wel goed gekozen. Terwijl het sommige jaren echt bibberen was voor de presentatoren van dienst, mogen ze het dit jaar bij een aangename temperatuur doen. Maar dat wil niet zeggen dat de fleece-dekentjes niet van de partij zijn, zoals Linde ons in onderstaand filmpje toont. Ja, het ziet er daar eigenlijk wel gezellig uit.

Maar het belangrijkste is natuurlijk het geld dat ze zullen verzamelen voor het goede doel. Renegades van X Ambassadors was het eerste plaatje dat werd aangevraagd in ruil voor een donatie, en zo zullen er nog heel veel volgen. Tussendoor komen ook nog heel wat personen aan het woord die grote sommen geld verzameld hebben. De eerste was Martine, die zelf aan MS lijdt, en zij wist al 1.200 euro te verzamelen met de verkoop van kersenpitkussens. De opbrengst zal naar vzw De Vrije Vlinder gaan, een tehuis waar mensen met MS opgevangen worden.

Het zijn inmiddels trouwens al meer dan duizend goede doelen waar geld voor ingezameld kan worden. Sinds 2013 wordt het ingezamelde geld namelijk niet meer in één pot gegooid, maar verdeeld over verschillende goede doelen. Twee jaar geleden waren dat er nog 732, vorig jaar 870, en dit jaar dus meer dan duizend. Over een week zullen we weten hoeveel er in totaal ingezameld werd, en hopelijk zal het meer zijn dan de 2,7 miljoen van vorig jaar.

Gesponsorde artikelen