Muurschildering van penis blijft gewoon staan in Brussel

Muurschildering van penis blijft gewoon staan in Brussel

De controversiële muurschildering van een penis in Brussel wordt dan toch niet weggehaald. De gemeente Sint-Gillis wilde het “choquerende kunstwerk” laten verwijderen, maar komt terug op dat besluit. De eigenaar van de woning wil niet voor kosten opdraaien. Bovendien, zegt hij, is de penis niet eens zo slecht gemaakt.

“Als ik de penis nu weghaal, dan staat mijn muur binnen de kortste keren vol met veel lelijkere en vulgaire tags, dat zal je zien,” zegt Jean-Pierre L., de eigenaar van het pand dat getooid is met de ondertussen legendarische Penis van Sint-Gillis tegen Bruzz.

“Hij is goed gemaakt, indrukwekkend zelfs, en niet plat pornografisch”, preciseert de man tegen de Brusselse nieuwssite. “Ik begrijp dat sommige mensen erdoor gechoqueerd zijn, maar ik zie veel meer positieve dan negatieve reacties. Dat soort street art hoort bij ons stedelijke landschap en het voorkomt lelijkere graffiti op mijn muur.”

Zure regen

De eigenaar van de muur zegt dat het kunstwerk een toeristische attractie is geworden waar veel mensen speciaal naartoe komen.

Het kunstwerk zal op den duur wel vervagen volgens de eigenaar. “Als je goed kijkt zie je dat het een fragiele tekening is. Ze lijkt wel gemaakt met krijt. De zure regen zal op termijn zijn werk doen.”

Wie de muurschildering in september heeft aangebracht op de muur, is tot op de dag van vandaag nog steeds een raadsel.

Gesponsorde artikelen