“My body is amazing”: vrouw strijdt online voor vrouwen die zwangerschapskilo’s niet weg krijgen

“My body is amazing”: vrouw strijdt online voor vrouwen die zwangerschapskilo’s niet weg krijgen

Voor de Australische Mel Rymill was de maat vol toen ze in de fitness te horen kreeg, niet lang na de geboorte van haar kindje, dat ze daar zonder twijfel was om haar zwangerschapskilo’s kwijt te geraken. Ze postte op Facebook een foto van zichzelf in haar ondergoed en sloeg geweldig terug met een krachtig bijschrift. Ze is er niet mee akkoord dat vrouwen die kilo’s moeten kwijt geraken en er dus perfect moeten uitzien. De post verovert ondertussen het internet, ’t werd al meer dan 8.000 keer gedeeld. You go, girl! 

Dit is Mel Rymill, een jonge Australische moeder die na de geboorte van haar kind besloot naar de fitness te gaan

Bij haar eerste sessie met haar personal trainer, kreeg ze te horen: “Jij wil duidelijk terug naar je zwangerschapskilo’s kwijtgeraken”

Mel was helemaal niet opgezet met deze veronderstelling en postte daarom deze foto op haar Facebook

Ze kon helemaal niet lachen met wat haar personal trainer zei. Zeker omdat ze het niet eens vroeg, maar zei als een statement. Mel verbeterde haar onmiddellijk door te zeggen: “Mijn doel is om opnieuw meer uithoudingsvermogen te hebben en meer spierkracht. Het gaat mij niet om hoe mijn lichaam er uitziet, wel hoe het werkt.”

Haar post is ondertussen al meer dan 8.000 keer gedeeld en ze wordt overstelpt met positieve reacties

“Niemand voelt zich altijd comfortabel in zijn of haar lichaam”, aldus Mel op haar Facebook. “We zouden beter inzitten met hoe mensen zich voelen, in plaats van hoe ze eruitzien.”

Daarnaast heeft ze de hashtag #badassundies gestart, waarmee ze andere vrouwen aanmoedigt om ook selfies te nemen in hun ondergoed

Wat vrouwen nu ook massaal doen …

“My body is amazing”, schrijft ze

En gelijk heeft ze! You go, girl!

Gesponsorde artikelen