Mysterieuze gebeurtenissen kondigen serie ‘War of the Worlds’ aan

De vreemde voorvallen van de voorbije dagen, zoals de lichtflitsen in Antwerpen en het neergestorte ongeïdentificeerde object in Amsterdam, bleken een stunt van televisiezender FOX. Zo kondigen ze de start van hun gloednieuwe serie War of the Worlds aan, vanavond om 20u35 op FOX.

De bizarre gebeurtenissen van de afgelopen dagen bleken een groots uitgedachte promostunt voor de nieuwe serie War of the Worlds van FOX. Daarin verschijnen plotseling lichtflitsen aan de hemel en stort uit het niets een ruimtesonde neer. Tegelijkertijd ontvangt een groep wetenschappers een signaal van buitenaards leven. In een mum van tijd wordt de hele wereldbevolking uitgeroeid. Slechts enkelen overleven de aanval, maar zij zijn nog niet veilig. Terwijl ze zich verzetten tegen de buitenaardse overheersing, komt de kijker erachter waarom aliens vastbesloten zijn de mensheid uit te roeien.

“If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn’t turn out very well for the American Indians.”

Stephen Hawking

Stephen Hawking als inspiratiebron

De quote van Hawking inspireerde schrijver Howard Overman tot de remake van het bekende verhaal van H.G Wells uit 1898. Hij bracht het concept naar onze tijd en verweef het met verhaallijnen over heel persoonlijke relaties tussen ouders en kinderen, geliefden en vreemdelingen. De aanval door buitenaardse wezens toont de mensheid in haar meest kwetsbare gedaante terwijl de personages zich een weg banen door een apocalyptische wereld. Deze achtdelige serie brengt het beste van drama en sciencefiction samen.

De reeks heeft ook een Belgisch kantje, want niemand minder dan Gilles Coulier, regisseur van onder andere Bevergem en De Dag, mocht enkele afleveringen voor zijn rekening nemen. In dit artikel lees je alles over zijn internationaal avontuur.

We kunnen dus opgelucht ademhalen, want lichtflitsen en neerstortende sondes komen voorlopig enkel voor op het kleine scherm en dus niet écht in Antwerpen en Amsterdam. Wij weten in elk geval wat de de komende weken op televisie gaan zien.

Het neergestorte object in Amsterdam was dus in scène gezet.

War of the Worlds start vanavond om 20.35 op FOX in dubbele afleveringen. Stem af op Telenet kanaal 13, Orange kanaal 15 en Proximus kanaal 65. De serie vind je vanaf 30 oktober ook op Telenet Play.

Meer
Lees meer...