‘MythBusters’-presentator Grant Imahara (49) overleden

Grant Imahara, bekend als presentator van MythBusters en White Rabbit Project, is overleden. De elektrotechnicus was 49 jaar oud. Volgens The Hollywood Reporter zou Imahara overleden zijn aan een hersenaneurysma, een uitstulping in een hersenslagader die een zware bloeding veroorzaakt als hij barst.

“Onze harten zijn gebroken. Hij was een belangrijk deel van onze familie en een prachtig man. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar zijn familie”, laat Discovery Channel weten in een reactie. Imahara was vooral bekend als één van de presentators van het populaire wetenschapsprogramma MythBusters, dat werd uitgezonden op Discovery Channel van 2003 tot 2016.

Adam Savage

Het overlijden kwam erg plotseling. Ook collegapresentator Adam Savage lijkt geschrokken te zijn door het nieuws. “Ik heb hier geen woorden voor. Ik heb deel uitgemaakt van twee families met Grant in de laatste 22 jaar. Grant was een briljant ingenieur, artiest en performer, maar ook een vrijgevige, makkelijke en aardige persoon. Met hem samenwerken was zo enorm leuk. Ik ga mijn vriend missen”, laat Savage weten op Twitter. Adam Savage zelf ligt intussen onder vuur nadat zijn zus Miranda een rechtszaak tegen hem aanspande wegens seksueel misbruik. Volgens de familie kampt de zus met mentale problemen.

MythBusters

MythBusters crew
De ploeg van ‘MythBusters’. Vlnr: Tory Belleci – Adam Savage – Kari Byron – Jamie Hyneman – Grant Imahara. (ISOPIX)

Imahara, die van opleiding elektrotechnicus was en zich specialiseerde in robotica, presenteerde MythBusters sinds het derde seizoen, van 2005 tot 2014. In het programma testte het team van wetenschappers en specials effects-deskundigen allerlei mythen en broodjeaapverhalen op hun waarachtigheid. Aan de hand van wetenschappelijke proeven werden de mythen al dan niet ontkracht.

r2-d2
Het bekende personage R2-D2 uit Star Wars. (EPA)

Daarnaast presenteerde Imahara de Netflix serie White Rabbit Project, waarin zaken zoals gevangenisontsnappingen en wapens uit de Tweede Wereldoorlog werden onderzocht en nagebouwd. Imahara werkte bovendien ook voor Lucasfilm en was daar verantwoordelijk voor het robottechnische aspect van de special effects in veel films. Zo stond hij in voor het bekende R2-D2-personage in de Star Wars-prequel trilogie.

Meer
Lees meer...