Left Right
scrollTop top

N-VA gaat ‘in beroep’ tegen loonsverhoging van prins Laurent: “Wanneer komt die straf nu eindelijk?”


N-VA gaat ‘in beroep’ tegen loonsverhoging van prins Laurent: “Wanneer komt die straf nu eindelijk?”

N-VA spoort premier Charles Michel (MR) aan om prins Laurent een financiële sanctie op te leggen. “Alle elementen liggen op tafel”, zegt N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge. “Ik weet niet waarom nog langer wordt gewacht.” De prins was zijn boekje te buiten gegaan door een verjaardagsfeest van het Chinese volksleger bij te wonen in zijn militair uniform.

N-VA wil dat de regering prins Laurent eindelijk financieel afstraft. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De prins was afgelopen zomer aanwezig op een verjaardagsfeest van het Chinese volksleger. Daarvoor had hij, zoals het protocol eist, geen toestemming gevraagd aan de regering. Premier Charles Michel (MR) wees de prins terecht en het leek erop dat Laurent eenmalig zo’n 30.000 euro van zijn dotatie zou verliezen. Gisteren bleek dat de prins dit jaar net 6.000 euro meer zal krijgen. Die stijging is een gevolg van de indexering.

De regering meldt nu dat de straf van Laurent wél uitgevoerd zal worden, maar dat erover gewaakt moet worden dat alles juridisch correct geregeld is. Eerder deden er ook berichten de ronde dat Laurent ziek zou zijn. Wat er precies met hem aan de hand is, is niet duidelijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  40.388.802
 • Aantal
  doden
  1.118.083
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  230.480
 • Aantal
  doden
  10.443
Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown Icon
12:50

Duitsland plaatst Alpengebied in lockdown

Duitsland heeft Berchtesgadener Land, een regio in Beieren, in lockdown geplaatst. In de regio werden er de afgelopen week 272,8 nieuwe besmettingen per 100.000...