N-VA’ster wil één programma terug op de VRT. En ze heeft het zelf nog gepresenteerd

N-VA’ster wil één programma terug op de VRT. En ze heeft het zelf nog gepresenteerd

Vlaanderen terug verkopen aan Vlamingen en geliefd maken bij de eigen mensen. Da’s één van de beleidspunten van Vlaams minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA). Daar bestond nochtans al een efficient middel voor, volgens één van zijn partijleden: het ter ziele gegane VRT-programma Vlaanderen Vakantieland. Ironie: de vraagstelster van dienst heeft het programma zelf nog mee gepresenteerd.

Manuela Van Werde (N-VA) wil Vlaanderen Vakantieland, het reisprogramma van VRT dat positieve kanten zag aan elk boerengehucht in Vlaanderen, terug nieuw leven inblazen. Volgens haar is het programma het perfecte instrument om Vlaanderen te promoten bij Vlamingen, één van de onderwerpen van een beleidsbrief van collega-N-VA-er en minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Niet genoeg op de VRT

Vlaanderen Vakantieland trok tot één miljoen kijkers, maar moest na besparingen bij de VRT aan de kant gezet worden. De zender beloofde een alternatief, dat er tot op vandaag niet is, wat ook de regering al opviel, zegt ook Weyts. “We blijven op onze honger zitten wat een alternatief voor Vlaanderen Vakantieland betreft”, antwoordde hij op Van Werde. “Wij vinden het ook ontoereikend wat we vandaag op de VRT zien. Het is een spijtige vaststelling.”

Interessant: de VRT maakte wel degelijk een vervanger voor Vlaanderen Vakantieland: Weg Zijn Wij. Dat programma focuste exclusief op Belgische bestemmingen. In het najaar kon je het tweede seizoen ervan op één zien.

Van Werde presenteerde zelf Vlaanderen Vakantieland, ze weet dus exact hoeveel geld en tijd er kruipt in een aflevering maken. In dit geval is het sop de kolen waard, aldus de voormalige tv-presentatrice. “Daar kwam echt alles aan bod wat u in uw beleidsbrief aanhaalt”, zegt ze aan Weyts. “Gastronomie, natuur, cultuur, kunst. Ik snap nog altijd niet dat het afgevoerd is, met 1 miljoen kijkers. Het was de perfecte manier om Vlamingen te informeren over wat er in hun regio gebeurde.”

Actrice en presentatrice

Manuela Van Werde werd in 2014 verkozen voor N-VA Antwerpen, maar was daarvoor tv- en radiopresentatrice en had een rolletje in Thuis als relatietherapeute Suzanne. Ze studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. Ze zit voor N-VA in de commissies Cultuur, Media en Onroerend Erfgoed.

Hier zie je Van Werde nog eens in actie tijdens Vlaanderen Vakantieland-tijden.

VRT

Gesponsorde artikelen