Na de teaser nu ook de eerste echte trailer voor de langverwachte ‘Deadwood’-film

Na de teaser nu ook de eerste echte trailer voor de langverwachte ‘Deadwood’-film

Heel lang leek het erop alsof de ‘Deadwood’-film waarvan al sprake was sinds het einde van de HBO-reeks in 2006 er nooit zou komen. Maar nu is het een vaststaand feit: op 31 mei is het zover. Dan zal een lang onaf verhaal eindelijk een einde krijgen.

Deadwood is nooit officieel gecanceld en wordt door velen nog steeds als één van de beste reeksen aller tijden gezien. Na drie seizoenen viel de cultserie in 2006 stil door ruzies op de set en achter de schermen.

Er werd jarenlang gelobbyd om schrijver David Milch het hele verhaal van Deadwood te laten vertellen (het echte Deadwood brandde uit, maar werd nadien heropgebouwd) en al in 2007 doken er geruchten op dat er een vierde seizoen zou komen.

Dat kwam er uiteindelijk nooit, en het was pas in 2017 toen Casey Bloys, hoofd programmering van HBO, een uitstekend script toegeschoven kreeg van David Milch, schrijver en bedenker van Deadwood, dat een film echt een optie werd.

Milch wilde een script dat op zichzelf zou kunnen staan zodat ook wie Deadwood nooit gezien heeft wel van de film zou kunnen genieten. En, zei hij, “ik ben erg blij te kunnen zeggen dat David daar helemaal in geslaagd is.”

Naast Al Swearengen (Ian McShane) en Seth Bullock (Timothy Olyphant) zijn ook een groot gedeelte van de ouwe getrouwen van de reeks ook in de film aanwezig. Ook Calamity Jane (Robin Weigert) en Charlie Utter (Dayton Callie) zullen erbij zijn.

George Hearst (Gerald McRaney) heeft het intussen tot senator geschopt en het is die gebeurtenis die Al en Seth hun lot aan elkaar doet verbinden. Op 31 mei weten we definitief meer.

Gesponsorde artikelen