Na de torenpoeper heeft Aalst nu ‘de muiler’ als burgemeester

De stadsfuifzaal Cinema in Aalst werd op een wel heel aparte manier geopend. Zangeres Fanny Willen van Kenji Minogue kuste burgemeester van Aalst Christophe D’Haese (N-VA) vol op de mond. En dat werd natuurlijk vastgelegd op de gevoelige plaat.

Kenji Minogue mocht als eerste optreden in de nieuwe zaal Cinema. Een show die de popgroep niet snel zal vergeten. Tijdens de show stapte zangeres Fanny Willen het podium af, liep tussen het publiek en kuste burgemeester Christophe D’Haese vol op de mond. Gelukkig voor ons kon huisfotografe Nena Driehuijzen het beeld vereeuwigen, waardoor het nu volop de ronde doet op sociale media. 

Burgemeester D’Haese is getrouwd en beweert geen aanleiding te hebben gegeven. “Ik was enorm verrast door de kus want ik had die vrouw nog nooit gezien. Ze kwam recht op mij af, het ging allemaal heel snel. Wat moest ik doen? Haar wegduwen?” Hij vermoedt zelfs dat het om een grap gaat die op voorhand afgesproken was. “Volgens mij is dit een complot dat zeer goed voorbereid was.” Dat publiceert Het Laatste Nieuws in de regionale editie van Aalst.

‘Opgehitste dikke man’

Fanny Willen geeft echter een heel andere versie van de feiten. “Ik spring in het publiek en ik zie een opgehitste dikke man die ik niet ken en mij aan het uitdagen is. Hij kwam voor mij dansen, zijn buik showen, mij verleiden. Toen is er een spanning ontstaan en die hebben we beklonken met een kus. Ik wist niet dat hij de burgemeester van Aalst was.” Anders dan D’Haese doet de zangeres zeer luchtig over de kus. “Soms gebeurt dat, twee mensen die een vluchtig moment beleven en elkaar daarna nooit meer terugzien. Het was een spontane kus, lekker en vochtig.” Maar toch heeft ze liever geen vervolg op de kus. “Nee, ik heb liever niet dat de burgemeester nog contact opneemt.”

En zo kan Aalst nog iemand toevoegen aan het rijtje ‘onzedige’ burgemeesters. Twee jaar geleden kwam voormalig burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) in opspraak nadat een filmpje opdook waarop te zien was hoe ze met haar toenmalige vriend seks had op een toren in Spanje. Dat leverde haar de bijnaam ’torenpoeper’ op. Bij D’Haese blijft het iets beschaafder met ‘de muiler’.

Bron: Het Laatste Nieuws

Meer
Lees meer...