Na de zomer wordt de radio-ochtend een strijd tussen ex-collega’s Linde Merckpoel en Sam De Bruyn

Na de zomer wordt de radio-ochtend een strijd tussen ex-collega’s Linde Merckpoel en Sam De Bruyn

Na Qmusic had ook Studio Brussel een belangrijke wissel in z’n schema aan te kondigen. Het erg belangrijke ochtendblok wordt vanaf september door Linde Merckpoel overgenomen. Dat betekent dus dat Siska Schoeters deze week na vier jaar haar laatste ochtendshow presenteert. Bij de concurrenten uit Vilvoorde gaven Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe de fakkel door aan Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen.

Siska staat voor de laatste keer via de radio op. Ze deelde het nieuws vanochtend zelf mee aan de luisteraars van Studio Brussel. Vier jaar lang was zij de stem die tussen 6 en 9 uur ons hielp te ontwaken. In september zal ze terugkeren met het programma De Middag Draait Door. Linde Merckpoel zal ons dan op haar energieke manier van de nodige ochtendvibes voorzien.

“De vroege vogels bij onze luisteraars zal ik missen, het vroege opstaan niet”, zegt Siska Schoeters. “Ik weet intussen hoe de zon op komt, het lijkt me ook wel eens interessant om te zien hoe ze onder gaat.” Linde Merckpoel heeft natuurlijk wel ervaring met de ochtendshow: “Ik ben intens blij dat ik mag terugkeren naar het plekje waar het voor mij op Studio Brussel allemaal begon. Niets mooier dan samen wakker worden met de beste luisteraars ter wereld. Tenminste als ze hun tandjes hebben gepoetst.”

Daarmee staat ze dus tegenover ex-collega Sam De Bruyn op Qmusic, waardoor de ochtendshow wel eens een flinke strijd zou kunnen worden. Bij Qmusic hebben ze hun duo voor de ochtend en de avond gewoon gewisseld. Ook Sven Ornelis gaat weer in de vroege uurtjes presenteren, op JoeFM. En bij MNM is er natuurlijk de ochtendshow van Peter Van de Veire. We zullen ons niet gauw vervelen in de file.

Gesponsorde artikelen