Na deze week hebben we opnieuw een duidelijke favoriet in De Mol

Na deze week hebben we opnieuw een duidelijke favoriet in De Mol

We mogen stilaan stellen dat de mol het dit jaar uitstekend doet. Alweer is er amper geld verdiend, waardoor halverwege de wedstrijd een relatief mager bedrag op de teller staat. Mollen was eerder eenvoudig vandaag, de opdrachten leenden zich er perfect toe. En alles draaide op het einde rond de vrijstelling. Die ging helaas niet naar Katrien, want even later lag ze eruit. Maar gezien waar Lloyd deze aflevering iedere keer zat?

Het geldbedrag is door de gekochte pasvragen van vorige week flink geslonken. Wie daar niet aan mee deed was Katrien. Toen overleefde ze het, nu strandde ze op een zucht van de vrijstelling. Die kon één van de deelnemers verdienen door een hoog gebouw met trappen te beklimmen. Ze werden allemaal op een andere verdieping uit de lift gelaten. De volgorde was een beetje de rechtzetting voor de kandidaten die zich vorige week niet lieten verleiden om geld uit de pot te gebruiken. Lloyd en Bahador mochten daardoor als laatste beginnen klimmen.

Wie onderaan startte, had geen kans. Joke versierde een plaats in het midden en was net snel genoeg om Lloyd te verslaan. Op dat ogenblik ging ook de lift open, want Katrien moest van de andere deelnemers niet klimmen. Enerzijds om haar te belonen voor haar eerlijkheid, anderzijds omdat ze met een gekwetste voet zat. Heel toevallig voor zo’n proef, maar we moesten er niet lang bij stil blijven staan. Katrien viel af en vertelde ons dat ze nog lang last gehad heeft. Gelukkig is alles intussen in orde met haar.

De andere opdrachten leverden maar 1.000 euro op, een schamel bedrag als je weet wat er te verdienen was. De mogelijkheid om te mollen was er wel genoeg. Allemaal kleine proeven waarbij een kleine fout genoeg was om alles te doen mislukken. Dit is ons deze week opgevallen …

1. STEVE

Zonder Jeffrey groeide Steve bij heel wat kijkers als potentiële mol. Alleen deed hij alles altijd nogal duidelijk in beeld en waren het eerder domme fouten dan degelijke sabotage. Deze week hebben we hem op niet veel kunnen betrappen. Ofwel omdat hij beter gemold heeft, ofwel omdat hij het gewoon veel beter deed. Hij herkende heel wat figuren tijdens de opdracht met de pakjes. En hij zat in de ruimte met de verfbom opgesloten. Wat ons betreft, zou een mol zich nooit ergens laten opsluiten.

Steve had ook moeite op de trappen om de vrijstelling te pakken. De mol zou daar toch een betere positie gekozen hebben. En het bewijst dat zijn conditie de vorige weken gewoon echt tekort schoot, en dus niet gespeeld was. Niet vergeten dat dit de oudste deelnemer van het gezelschap is, dus respect voor wat hij doet.

Maar een mol? Neen, het valt nog steeds moeilijk te geloven. Steve heeft wel geprobeerd om zich verdacht te maken, maar dat viel iets te veel op. Hij leek deze week zelf afvaller Katrien wat verdacht te vinden. Waardoor hij mogelijk goed is weggekomen.

VIER

2. PIETER

De priester zit er halverwege het seizoen dus nog altijd in, en dat hadden we niet verwacht. Zou hij dan toch de mol kunnen zijn? Deze week was hij betrokken bij de opdracht met de lucifers die iedere keer mislukte. Al had Lloyd daar een groter aandeel in. En hij kroop in de ring met Bahador om te worstelen. Alleen betwijfelen we of de mol wel zou willen worstelen. Op die manier miste hij de meest interessante opdracht om te mollen – iets wat hij zelf achteraf ook opperde. En uiteindelijk lag het geld ook tijdens deze opdracht in handen van de andere kandidaten die bepaalde bewegingen moesten herkennen.

Holy Pieter offerde zich op om als eerste uit de lift te stappen. Op die manier legde hij de vrijstelling eigenlijk meteen naast zich neer. Na zijn twee pasvragen van vorige week kon hij niet anders. Hij overleefde echter nog eens een afvalronde, en de kans vergroot dat Holy Pieter al weken aan het liegen is.

VIER

3. PASCALE

Ook Pascale werd na het slagveld van vorige week de nieuwe mol van veel kijkers. Het is zeker zo dat Pascale van alle deelnemers het minst in de montage wordt verwerkt, wat zou kunnen betekenen dat de productie haar beschermt. Maar de andere kandidaten konden natuurlijk niet door de montage beïnvloed worden en dan lijkt Pascale ook daar niet echt op te vallen. Tijdens opdrachten doet ze het vaak zelfs goed. Zo loste ze het raadsel met de snoepjes in een mum van tijd op, al had de mol dan wel kunnen weten dat er toch niet genoeg tijd meer was. Bovendien was ze samen met Lloyd opvallend lang onderweg om op de fiets op het verkeerde adres aan te komen.

Pascale zat ook in de ruimte waarin de verfballon ontplofte, dus we herhalen: een mol laat zich normaal gezien niet opsluiten. Al deed ze ook één ding fout, en dat kostte geld. Ze herkende een beweging tijdens het worstelen niet, waardoor Pieter en Bahador voor niks in de ring waren gekropen. Maar in de race op de trappen voor de vrijstelling was ze snel bereid om zich op te offeren.

VIER

4. LLOYD

Onze favoriet blijft ook na deze week Lloyd. Hij was eigenlijk altijd van de partij wanneer er deze week kon worden gemold. En hij zat ook gewoon telkens op de juiste plaats. Zo nam hij duidelijk de leiding in de opdracht met de lucifers, zodat niemand anders de oplossing kon zien. Meteen vanaf het eerste pakje liep het dus al mis. Hij was erg lang onderweg met Pascale en nam zo een flinke hap uit de tijd.

Bij de tweede opdracht zat hij in de escape room met Joke en Katrien. Die tweede ligt eruit, en Joke is onze favoriet om te winnen, dus dan blijft enkel Lloyd over. Hij faalde tijdens het gamen en verloor zo vijf minuten. Hij wist opvallend het antwoord Green Day, misschien om voor wat tegengewicht te zorgen. En daarna wist hij meteen na het verlopen van de tijd het antwoord op het raadseltje over het Witte Huis, wat uiteraard Washington DC moest zijn. Zijn reactie was ook duidelijk: zou hij dit misschien niet al geweten hebben?

Lloyd liep heel hard om de vrijstelling te pakken, maar het viel op dat hij niet voorbij Joke geraakte. Als mol was hij op dat moment natuurlijk al gerustgesteld. De groep ging voor de vrijstelling, het geld was bij voorbaat verloren. Lloyd keek niet eens naar de vraag die hij moest beantwoorden.

VIER

5. JOKE

De eindwinnaar of de mol? We zijn er elke week meer van overtuigd dat Joke één van de drie finalisten zal zijn. Dan toch eerder als winnaar of, wie weet, verliezend finalist, want de mol lijkt ze nog altijd niet te zijn. Ook nu doet ze het tijdens opdrachten heel goed. Afvaller Katrien merkte op dat ze nerveus deed, maar dat kan ook gewoon de eigenschap zijn van iemand die wil winnen.

Ze versierde wel een mooie plaats in de race op de trappen. En ze pakte zo uiteindelijk ook de vrijstelling. Dan kan het alleen maar zijn dat de groep haar als een eerlijke deelnemer beschouwt, al liet ze zich vorige week toch ook tot een pasvraag verleiden.

VIER

6. BAHADOR

Vorige week zat hij in de perfecte positie om de mol te zijn. Meteen na Jeffrey wou hij een doos met nul euro pakken. Deze week zat hij echter op de verkeerde plaats om te mollen. Het worstelen zorgde ervoor dat hij geen enkele invloed had op de opdracht met de escape room. En behalve in de ring stappen, kon hij ook geen geld verdienen of verliezen tijdens het worstelen. Bahador zat wel in een goede positie om de vrijstelling te pakken, aangezien hij als laatste aan de trappen mocht beginnen. Maar de vogels waren toen blijkbaar al gaan vliegen.

Het enige moment waarop hij mogelijk wel aan het mollen was: hij probeerde de naam Scott op een pakje te vervormen naar Escott. Joke trapte er niet in, Pieter wel. Of was die laatste net blij met zo’n antwoord?

VIER

Onze mol …

Na deze week zijn we weer overtuigd van Lloyd. Hij zat gewoon telkens op de juiste plaats om alles in het honderd te doen lopen. Bahador blijft uiteraard ook verdacht, maar dan had hij als mol deze keer wel veel geluk dat de anderen het zo slecht deden. Pieter en Pascale blijven in de twijfelzone zitten, terwijl we niet geloven in Joke en Steve. De eerste is favoriet om de wedstrijd te winnen, de andere was de voorbije weken gewoon de zwakkere schakel die z’n minpunten probeerde te gebruiken om het spel toch wat te manipuleren en de aandacht naar zich toe te trekken.

Winst: 1.000 euro – In de pot: 12.700 euro

Gesponsorde artikelen