Na Google bouwt ook het Chinese Baidu zelfrijdende auto

Na Google bouwt ook het Chinese Baidu zelfrijdende auto

De Chinese internetgigant Baidu werkt aan een zelfrijdende auto. De auto moet vooral een hulpmiddel worden voor de bestuurder. Google stelde zijn versie van de zelfrijdende auto begin dit jaar al voor. 

Baidu, de Chinese tegenhanger van Google, zegt dat het bezig is aan de bouw van een zelfrijdende auto. In tegenstelling tot die van Google, ziet Baidu de wagen niet als een volledig autonome auto. De wagen moet eerder een hulpmiddel worden. 

“Ik vind dat een auto mensen moet helpen, maar niet mag vervangen”, zegt Baidu-topman Kai Yu in een interview met de technologiewebsite TNW. “Onze zelfrijdende auto is als een paard. De wagen geeft de bestuurder heel wat vrijheid, maar wanneer de bestuurder terug controle wil, kan hij dat direct doen.”

Minder ongevallen en files

Bij de Google Driverless Car ligt dat anders: aan die auto zijn er een boel sensors en camera’s bevestigd, maar geen stuur, de bestuurder kan dus zelf geen controle nemen over de wagen. Dat is iets wat ze bij Baidu willen vermijden.

Baidu wil met de zelfrijdende wagen ook twee grote Chinese verkeersproblemen aanpakken: het bedrijf hoopt dat er minder verkeersongevallen zullen zijn met voetgangers en dat de Chinese grootsteden verlost zullen worden van de enorme file’s.

Baidu, ook wel eens het Chinese Google genoemd, is de grootste zoekmachine in China en de tweede grootste ter wereld. Baidu maakte ook al een eigen versie van Google Glass: de Baidu Eye. De eerste prototypes van de zelfrijdende auto zullen ergens in 2015 gebouwd worden.

Gesponsorde artikelen