Na het fileleed deze ochtend, nu wél goed nieuws: op deze plaatsen in Brussel kan je 30 minuten gratis parkeren!

Na het fileleed deze ochtend, nu wél goed nieuws: op deze plaatsen in Brussel kan je 30 minuten gratis parkeren!

Vind je het moeilijk om je auto te parkeren in het centrum van Brussel? Goed nieuws, op sommige parkeerplaatsen kan je al snel 30 minuten gratis parkeren. Maar wees voorzichtig, als je langer parkeert, krijg je een boete van 25 euro. Een tip: doe je boodschappen met een timer!

Winkelen in Brussel met de auto is een echte ramp. Als de stad al van plan is om de prijs van de betaalde parkeerplaatsen te verlagen, is er nog een lange weg te gaan. Om dit probleem op te lossen, is er net een nieuw parkeersysteem opgezet in drie winkelstraten van de stad Brussel. Dat zijn de “Shop & Go”-plaatsen in de Sint-Katelijnestraat in het centrum van de stad, in de Marie-Christinastraat in Laken en tenslotte in de straat langs de Grote Zavel.

Gratis parkeren in de stad

Hoe werkt het? Je kan van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur gratis parkeren op een aantal gereserveerde plaatsen. Je hoeft hier geen kaartje te betalen als je vijf minuten weg bent. Deze plaatsen zijn gemaakt om de toegang tot de lokale winkels te vergemakkelijken.

Zodra de tijd is verstreken, betaal je wel meteen een boete van 25 euro. Om misbruik te voorkomen, is er een intelligent controlesysteem ingevoerd. Na 30 minuten zenden sensoren een signaal naar de agenten van de parkeermetercel.

Voorlopig is 30 minuten gratis parkeren nog niet mogelijk. De oranje markeringen op de grond zijn nog vers en de borden zijn nog niet geïnstalleerd vanwege een technisch probleem. Maar het zal niet meer lang op zich laten wachten, verduidelijkte de hoofdstad.

Een primeur in het Brusselse

Het ingenieuze systeem is niet nieuw. Het bestaat al in andere Belgische steden, zoals Kortrijk, Braine-l’Alleud, La Louvière, Antwerpen en Oostende. Ook in Frankrijk hebben deze parkeerplaatsen hun waarde al bewezen. Bovendien wil men het aantal slimme parkeerplaatsen in Lille tegen 2019 laten toenemen. In het Brussels Gewest is het wachten op de testfase van zes maanden. In de tussentijd is dit toch al heel goed nieuws voor de automobilisten!

Gesponsorde artikelen