Na het lezen van deze erg mooie brief heb je zin om alle militairen op straat te bedanken

Na het lezen van deze erg mooie brief heb je zin om alle militairen op straat te bedanken

Op Facebook doet een verrassende brief van een onbekende soldaat de ronde. De auteur schrijft uit naam van ‘die soldaat’, de militairen die we nu al maanden door de straten zien paraderen. Iets wat we stilaan vanzelfsprekend vinden, maar dat is het niet, herinnert de brief ons. De volledige tekst kan je via Facebook onderaan lezen. Wij vertaalden een paar opvallende stukken.

“Ik ben die soldaat, degene die dag na dag door de steden gaat met het doel om jou te beschermen. Soms in de regen, soms bij 40 graden en ik hoor je al zeggen dat ‘je hiervoor gekozen hebt’. Ik ben die soldaat, degene die zijn thuisland verlaat voor een ander land. Een soldaat die de mensen die hij graag ziet verlaat, zonder te weten of hij levend kan terugkeren en ik hoor je al zeggen dat ‘je daarvoor ook gekozen hebt’.”

Waarop de schrijver eraan toevoegt dat hij niet heeft getekend voor alle beledigingen en het gebrek aan respect. Wel is hij iedereen dankbaar die even de tijd neemt om eenvoudig “hallo” te zeggen, of om de militairen even te bedanken. “Ze herinneren ons er constant aan dat we geen pionnen in uniformen zijn die hier enkel zijn om burgers te doen geloven dat ze veilig zijn, om de angst uit hun blik weg te nemen bij elke verdenking van een aanslag.”

“Soms vermijden ze dat we in droefheid verzinken, wanneer we beseffen dat we op amper een uur rijden van thuis zijn, maar er niet naartoe kunnen gaan.” Het kan zijn dat sommige mensen bang zijn om de militairen in hun imposante uniformen te benaderen, maar die stelt hij gerust: “Vergeet nooit dat we in de eerste plaats mensen zijn en dat we dezelfde gevoelens als jij ervaren.”

“Een welgemeende dank u aan al die burgers die ons iedere dag steunen. Stop daar nooit mee, integendeel, doe het nog vaker als je kan. Steun, dat is zo belangrijk.”

Lees hieronder de volledige knappe brief:

Gesponsorde artikelen