Na het opgraven van een gecremeerd lijk: nog een foutje in ‘Familie’

Na het opgraven van een gecremeerd lijk: nog een foutje in ‘Familie’

Het is nog afwachten tot vanavond om te ontdekken wat er met (het lijk van) Guido Van den Bossche is gebeurd. Maar nadat een aantal pientere tv-kijkers al opmerkten dat het nogal moeilijk wordt om een gecremeerd lijk op te graven, is er nog een foutje opgedoken in ‘Familie’.

Foutjes in montage, dat gebeurt wel vaker. Zeker in een langlopende reeks zoals Familie waarvan er ook 200 afleveringen per jaar worden gedraaid, hoeft het niet te verbazen dat de focus af en toe verloren gaat en er foutjes sluipen in de afleveringen.

Zo was er begin februari nog het foutje waarbij Zjef in een fractie van een moment switchte van Cola Zero naar gewone een flesje gewone Coca-Cola. Dat schreef Het Laatste Nieuws toen.

Afgelopen week was er dan weer veel te doen over de eventuele terugkeer van Guido Van den Bossche, de Pater Familias van dienst die 18 jaar geleden werd vermoord in Malta.

As opgraven?

Zijn lijk wordt opgegraven, maar pientere tv-kijkers merkten op dat vtm het personage ‘in den tijd’ heeft laten cremeren. Nogal moeilijk om een DNA-staal af te nemen van een potteke as natuurlijk.

Maar vtm kon zelf wel lachen met alle reacties van kijkers en reageerde met een grappig filmpje waarin de mannen van Men in Black alle Familie-personages geheugenverlies hebben bezorgd.

Dichterlijke vrijheid

In Nieuwblad reageert Familie-producer Wim Feyaerts en zegt hij “dat het schrijversteam wat dichterlijke vrijheid heeft genomen bij deze verhaallijn, maar dat dat geen afbreuk doet aan de spanning die de kijkers mogen verwachten”. Hij voegt daar ook nog aan toe dat in een soap sowieso heel veel mogelijk is.

Maar ondertussen werd er nog een foutje opgemerkt. Toen de vtm-soap startte in 1991 vierde de bomma haar 65ste verjaardag. Dat maakt haar in normale omstandigheden nu 92 jaar oud. Alleen zijn ze bij de soap vergeten dat er ook twee keer een tijdssprong is gemaakt. Zo werd er zeven jaar vooruitgespoeld in 1997 en nog eens drie jaar in 2006. Dus in feite, zou Anna al een eeuweling zijn met haar 102 lentes. Oepsie.

Gesponsorde artikelen