Na NMBS en VRT ook staking bij De Lijn op 10 oktober? Vakbonden roepen op om het werk neer te leggen

Na NMBS en VRT ook staking bij De Lijn op 10 oktober? Vakbonden roepen op om het werk neer te leggen

Het ziet ernaar uit dat op 10 oktober in heel de openbare sector zal worden gestaakt. De socialistische vakbond organiseert dan een ‘reactiedag’ en roept op om het werk neer te leggen, uit onvrede met het beleid van de regering. Na het spoor, VRT en bpost, vragen ze nu ook aan medewerkers van De Lijn om mee te staken, dat meldt De Standaard.

In een pamflet roept de socialistische vakbond ACOD nu ook De Lijn op om te staken op 10 oktober. Dat deden ze eerder al voor VRT, bpost, de spoorwegen en lokale, Vlaamse en federale administraties. De actie kadert in hun ‘reactiedag’, die ze organiseren om te protesteren tegen het regeringsbeleid van de regering Michel. Premier Charles Michel zal op die dag namelijk zijn beleidsverklaring presenteren in de Kamer.

Voorlopig is het enkel de socialistische vakbond die hun leden oproept om te staken. De andere vakbonden hebben zich nog niet uitgesproken over een eventuele deelname aan de staking.

Make openbare diensten great again

Op maandag lanceerde het ACOD hun campagne ‘Make openbare diensten great again‘. “Drie jaar besparingsbeleid door de regeringen Michel en Bourgeois hebben de openbare diensten en hun personeel meer gekost dan hun lief is”, staat er te lezen op een pamflet. “Hoog tijd om opnieuw werk te maken van sterke openbare diensten. Daarom zegt het ACOD: stop de afbraak en ‘make openbare diensten great again!'”

Gesponsorde artikelen