Na spoedopname van Barbie uit ‘Oh Oh Cherso’: contactverbod voor haar nieuwe vriend en ingecheckt in instelling

Na spoedopname van Barbie uit ‘Oh Oh Cherso’: contactverbod voor haar nieuwe vriend en ingecheckt in instelling

Barbie, de Nederlandse blondine die bekend raakte door het programma ‘Oh Oh Cherso’, werd afgelopen vrijdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Haar manager zegt dat haar opname er kwam na overmatig druggebruik. Er raakte ook bekend dat ze ondertussen overgeplaatst is naar een instelling en dat haar nieuwe vriend Jordi haar niet mag zien. 

Het lijkt van kwaad naar erger te gaan met de toestand van de Nederlandse realityster Barbie. Samantha de Jong, zoals de 28-jarige blondine uit Scheveningen eigenlijk heet, werd afgelopen vrijdagochtend opgenomen in het ziekenhuis. Nu is ze overgeplaatst naar een instelling, heeft ze al haar populaire sociale mediaprofielen verwijderd en is er een contactverbod uitgeroepen tegen haar nieuwe vriend Jordi.

Loeiende sirenes

Op vrijdagochtend werd het noodnummer gebeld en werd Barbie met de ambulance met loeiende sirenes vanuit haar woning in Scheveningen naar het ziekenhuis afgevoerd. Haar toestand was toen zeer ernstig. “De persoon in kwestie is met verwondingen per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis”, liet een woordvoerder van de politie weten aan De Telegraaf. Haar manager liet ondertussen ook aan De Telegraaf weten dat Samantha werd opgenomen door overmatig druggebruik.

De woning van Samantha ‘Barbie’ de Jong werd afgezet met politielinten, maar de politie benadrukte dat er niemand gearresteerd werd. Vrijdagavond kwam vanuit het ziekenhuis het nieuws dat Barbie buiten levensgevaar was en dat ze ook terug bij bewustzijn was.

Jordi

Sinds enkele weken heeft Barbie een nieuwe vriend, Jordi Ossel. Die werd nadat het nieuws over de opname van Barbie bekend raakte vrijwel meteen aangewezen als mogelijke dader van haar verwondingen. Hij ontkende de geruchten meteen. “Ik heb haar niets aangedaan, dat is onzin”, sprak hij.

Toch mag hij Barbie niet zien. Hij doet z’n verhaal in Algemeen Dagblad: “Ik wil haar graag zien. Ik ben gisteren naar het ziekenhuis gegaan, maar daar werd ik tegengehouden. Ik kan wel ruzie maken, maar daar schiet ik niets mee op.” Haar kersverse vriendje is wanhopig en kan Barbie op geen enkele manier bereiken. “Ze is al die tijd nog niet online geweest op WhatsApp.” Het contactverbod zou op vraag van de familie van Barbie ingesteld zijn.

Barbie’s vorige echtgenoot Michael van der Plas is wel welkom. Hij vloog over van Spanje om zich te ontfermen over hun twee kinderen, Angelina (6) en Milano (2).

Michael

Barbie was een lange tijd in een relatie met Michael van der Plas. Het reilen en zeilen van het koppel werd uitvoerig uitgesmeerd op tv. Want hoewel wij Barbie enkel kennen uit Oh Oh Cherso werd ook haar volledige relatie met Michael op de voet gevolgd door cameraploegen.

Zo volgden ze haar tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk in Barbie’s Bruiloft, werd de komst van haar eerste kindje Angelina uitvoerig in beeld gebracht in Barbie’s Baby en was hun leven als prille ouders het onderwerp van Huisje, Boompje, Barbie. Nadien nam Samantha afscheid van de naam Barbie en volgden reeksen als Samantha en Michael willen rust in de tent en Samantha en Michael houden zich Thai, met als laatste reeks het verhaal van hun scheiding in Samantha en Michael Scheiden ermee uit.

Mogelijke zelfmoordpoging

Ondertussen werd Samantha/Barbie overgeplaatst van het ziekenhuis naar een instelling, waardoor de geruchtenmolen weer op gang is getrokken.

Zo wordt er gespeculeerd over een mogelijke zelfmoordpoging. Het ging namelijk al een tijdje niet zo goed met Barbie. Ze had spijt van haar leven in de spotlights. “Zij (tv-zender RTL, red.) hebben mijn leven laten ontsporen. Er was maar één ding belangrijk: de kijkcijfers. Ik had op het laatst het gevoel dat ze me gekocht hadden. Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Wilden ze op tv een ‘hysterische Barbie’, dan maakten ze me zo overstuur dat ik vanzelf door het lint ging. En als ze een ‘vrolijke Barbie’ wilden, beloofden ze mij hemel en aarde. Ik had jaren geleden moeten kappen”, zei ze vorig jaar in Algemeen Dagblad.

Maar ook buiten de spotlights was het niet gemakkelijk voor Barbie. Zo vertelt haar ex-manager Jake Hampel aan Algemeen Dagblad. “Haar leven is in een vrije val terechtgekomen. Haar ex woont in het buitenland en ik was er ook niet meer. Dus stond ze er – op eigen verzoek – zonder die twee stabiele factoren in haar leven helemaal alleen voor. Toen ik vertrok heb ik tegen Samantha’s ouders gezegd dat ze iets van mental coaching nodig heeft. Naar mijn weten heeft ze die geestelijke hulp op eigen verzoek nooit gezocht en gekregen.”

Gesponsorde artikelen