Naar deze decadente kleuterschool zal de Britse prinses Charlotte vanaf januari gaan

Naar deze decadente kleuterschool zal de Britse prinses Charlotte vanaf januari gaan

Prinses Charlotte van Cambridge wordt volgend jaar drie jaar, dus is het tijd om net als alle andere kleuters naar de kleuterklas te gaan. Al is dat voor de prinses van Engeland wel een beetje anders dan voor de gemiddelde kleuter. 

19.770 pond, oftewel 22.442 euro, per jaar. Dat is hoeveel de kleuterschool van de kleine Britse prinses kost. Het is dan ook niet de eerste de beste school, maar een poepchique privéschool. De Willcocks Nursery School is een school op amper 10 minuten van Kensington Palace, waar prins William en Kate wonen. Prinses Charlotte zal dus niet naar dezelfde prestigieuze school als haar broertje prins George gaan, maar haar school is niet minder decadent dan die van haar grote broer.

Franse les

In de kleuterschool, die wel gemengd is, werken enkel vrouwen. Prinses Charlotte zal dus geen meesters hebben, maar enkel juffen. De school werd ook opgericht door een vrouw. De Willcocks Nursery School werd opgericht door Diana Willcocks in 1964 en zit al sinds z’n oprichting in de Holy Trinity Church in Londen.

De school heeft een strak dagschema, waarbij vrije speelmomenten afgewisseld worden met zang- en gebedsmomenten. Verder heeft de school ook een lunchprogramma, waarbij kleuters over de middag extra lessen krijgen in bijvoorbeeld koken of Frans.

Wachtlijst

Kinderen kunnen al vanaf hun geboorte ingeschreven worden in de prestigieuze school, zodat ze zeker een plaatsje hebben wanneer ze oud genoeg zijn. Deze registratie kost 125 pond (bijna 142 euro) en geeft je een plaatsje op de wachtlijst, maar verzekert je niet van een uiteindelijke plaats in de school.

Bij de inschrijving wordt gevraagd aan ouders om een ‘all about me‘-formulier in te vullen. Daarin staat onder andere het favoriete speeltje van de het kind, zodat de school dat kan voorzien voor de eerste schooldag. Zo zou het kind zich makkelijker kunnen aanpassen.

Foto van de juf mee naar huis

Prinses Charlotte zal op 4 januari voor de eerste keer naar school gaan. Prins William en/of prinses Kate worden voor die eerste dag uitgenodigd voor een zogenaamde ‘stay and play‘, waarbij de kleuter samen met z’n ouders kan wennen aan de school. Wanneer de school merkt dat het kind er klaar voor is, mogen de ouders naar huis gaan.

De school vraagt ook om een speeltje van thuis mee te nemen van thuis en geeft ook zelf een foto van de juf mee naar huis. Dit om de gewenning aan school te bevorderen.

Broertje of zusje voor prinses Charlotte

Prinses Kate is zwanger van haar derde kindje. In april 2018 zal ze bevallen van een nieuwe prins of prinses van Cambridge. Het feit dat haar jongste dochter nu ook naar de kleuterschool gaat, zal het makkelijker maken om tijdens de eerste maanden voldoende te kunnen focussen op de nieuwe baby.

William en Kate zullen dus op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle kunnen verschijnen met hun drie kinderen.

Gesponsorde artikelen