Naast Catfishing bestaat ook Kittenfishing en bijna iedereen doet het 

Naast Catfishing bestaat ook Kittenfishing en bijna iedereen doet het 

Catfishing: iemand die zich voordoet als iemand anders om een date te kunnen regelen. Niet oké om te doen, maar eigenlijk komt dat niet vaak voor. Het is ‘Kittenfishing’ waar wij ons zorgen om moeten maken want bijna iedereen doet het. Klinkt onschuldig maar is dat ook wel zo? 

Kittenfishing klinkt misschien wel lief en onschuldig, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. Het enge is dat heel veel mensen het doen, maar wat is het eigenlijk? Terwijl je met Catfishing een nieuwe identiteit aanmaakt, is Kittenfishing minder schadelijk: onschuldige leugentjes die je misschien een toekomstig lief kunnen kosten.

Door te liegen over je carrière, gewicht, leeftijd of zelfs persoonlijkheidseigenschappen doe je al aan Kittenfishing. Mensen durven online zichzelf beter voor te stellen dan ze in het echt zijn. Het is gauw gezegd: “Nee, ik vind egocentrische mensen ook niet leuk …”, terwijl je misschien zelf egocentrisch bent.

Positief daglicht

Als iemand via een online platform aan een date wil geraken, proberen ze zich zo perfect mogelijk voor te stellen. Dat doen mensen niet alleen met woorden maar ook door beelden. Je kiest (uiteraard) de mooiste foto die beschikbaar is van je, maar soms is dat beeld niet zo realistisch. Een foto van toen je haar net goed lag, toen je naar feestje ging, filters toepassen of enkele ‘lichte’ bewerkingen toepassen, is geen realistisch beeld van hoe je er dagdagelijks uitziet.

En in het echt?

Het lastige aan Kittenfishing is dat het chatten wel goed zal verlopen, als die persoon valt op jouw onlineprofiel. Een date zal er dan wel van komen, maar dat wil niet per se zeggen dat hij of zij ook jou leuk vinden op de date. Door jezelf online beter voor te doen, kan het zijn dat meer mensen zullen afknappen bij de echte date. Dus het is wel belangrijk om jezelf goed te kennen en vooral niet te liegen over wie je bent.

Zoals we al zeiden, heel veel mensen doen aan Kittenfishing, dus voel je er niet schuldig om. Besef wel dat de persoon waarmee je aan het chatten bent ook waarschijnlijk doet aan Kittenfishing.

iStock

Gesponsorde artikelen