#naïef: gratis wifi op de Thalys, maar ze vragen wel vriendelijk om niet te streamen 

#naïef: gratis wifi op de Thalys, maar ze vragen wel vriendelijk om niet te streamen 

Je zou je afvragen waarom het zo lang heeft geduurd, maar voortaan biedt de Thalys al zijn reizigers gratis internet. Alleen … ontspannen een film of serie op Netflix kijken gaat lastig worden, want elke reiziger moet het met slechts – ok, hier komt het – 40 MB dataverkeer doen. “Om te verzekeren dat iedereen optimale toegang heeft tot het internet, wordt de reizigers gevraagd het streamen van video’s te beperken tot het absolute minimum”, klinkt daarom het vriendelijke verzoek bij de Thalys. 

512 kb per seconde, dat is de snelheid waarmee Thalys-reizigers gebruik kunnen maken van het gratis internet die vanaf nu op de trein geboden wordt. Eindelijk is er dus internet op de hogesnelheidslijn, maar erg veel voorstellen doet het niet, aangezien een gemiddelde breedbandverbinding bijna 50 keer sneller is. Ook 4G-netwerken zijn stukken sneller.

Elke reiziger krijgt om precies te zijn 40 MB dataverkeer. En als deze is opgebruikt, dan zakt de snelheid zelfs naar 256 kb per seconde. Daarom wordt ook vriendelijk gevraagd om geen films of series te streamen. “Om te verzekeren dat iedereen optimale toegang heeft tot het internet, wordt de reizigers gevraagd het streamen van video’s te beperken tot het absolute minimum”, aldus de Thalys.

Is er dus eindelijk wifi, kan je niet eens een film of serie streamen. En dat terwijl je met de Thalys meestal een langere reis maakt, naar ofwel Nederland of naar Frankrijk. Lachwekkend is het eigenlijk wel.

Bron: VTM

Gesponsorde artikelen