NASA wiegt je 60 dagen in bed en betaalt je er 16.500 euro voor

NASA wiegt je 60 dagen in bed en betaalt je er 16.500 euro voor

Gekker wordt het niet. NASA voert een onderzoek uit om de negatieve effecten van gewichtloosheid te verminderen. Hiervoor zijn zij op zoek naar vrouwelijke testpersonen die graag in bed vertoeven. 

Ben je een echte huismus die graag een hele dag in pyjama doorbrengt? Het liefst zelfs nog in bed? Dan is dit de kans van je leven. NASA biedt je 60 dagen platte rust aan en je wordt er nog dik voor betaald ook.

Voor het goede doel

Het experiment is ter ondersteuning van een onderzoek omtrent gewichtloosheid. Meer specifiek wil de wetenschap astronauten helpen die voor lange tijd de ruimte ingestuurd worden. Na enkele maanden in de ruimte kampen astronauten namelijk vaak met de afbraak van hun spieren en botten. Ook vinden hun lichaamsvloeistoffen geen uitweg meer, waardoor deze doorstromen naar de hersenen.

Dat principe is te vergelijken met lange tijd in bed liggen. Uiteraard met het verschil dat je als deelnemer continu onder toezicht wordt gehouden door fysiotherapeutische, medische professionals en wetenschappers die daarnaast ook voedingsdeskundigen zijn. Geen enkele reden tot paniek dus!

Vrouwen

Om deel te nemen aan het experiment zijn wel enkele vereisten opgesteld. NASA zoekt vrouwen tussen de 24 en 55 jaar die in een gezonde toestand zijn. Dat betekent dat je niet mag roken, tussen de 1m53 en 1m90 groot moet zijn en een BMI hebt die tussen de 19 en 30 ligt.

Experiment

Daarnaast is het belangrijk dat je in 2019 beschikbaar bent in de maanden september tot december. Het experiment duurt namelijk 89 dagen. Eerst zijn er vijftien proefdagen uitgerekend, gevolgd door 60 dagen platte rust en twintig dagen revalidatie. Achteraf wordt je verondersteld nog vier keer een check-up te laten doen. Deze vallen zeer verspreid, namelijk na veertien dagen, drie maanden, een jaar en twee jaar.

Verder vindt het onderzoek plaats in het Duits Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Keulen. Gedurende 60 dagen verblijf je in één bed waar je jezelf kan vergezellen met enkele series of veertien boeken die al een eeuw op je liggen te wachten.

Platte rust

Maar hoe moet ik me dan douchen of naar het toilet? Ook dat gebeurt allemaal terwijl je lekker neerligt. Hoe minder je beweegt, hoe betere resultaten dat oplevert. Natuurlijk wordt je hiervoor beloond. Voor wat hoort wat! NASA betaalt je voor deze 60 dagen 16.500 euro.

Zijn je oogleden al aan het zakken? Perfect! Het enige wat je hoeft te doen is deze vragenlijst invullen. Na de vragenlijst neemt NASA contact met je op voor nog enkele tentamens en klaar is kees!

Gesponsorde artikelen