Nations League-wedstrijden van Red Flames worden uitgezonden op televisie

Binnenkort zullen de wedstrijden van de Red Flames te volgen zijn op de televisie. Eind deze maand gaat namelijk de Nations League voor de vrouwen van start. Daarin nemen de Belgen het op tegen onder andere Engeland en Nederland. Die wedstrijden zullen afwisselend op Ketnet en Play5 te volgen zijn.

Vrouwenvoetbal is hot! Na het wereldkampioenschap van afgelopen zomer in Australië en Nieuw-Zeeland lijkt het erop dat er opnieuw aandacht is voor het voetbal bij de vrouwen. En hoewel het Belgische vrouwenelftal er tijdens het WK niet bij was, wordt ook die hype hier gevolgd. De volgende wedstrijden van de Red Flames zullen namelijk op verschillende zenders te zien zijn.

Populariteit

Het heeft lang geduurd, maar sinds het afgelopen WK voetbal voor vrouwen lijkt de interesse voor de sport te zijn toegenomen. Die wedstrijden waren namelijk live te volgen op Sporza en konden op heel wat aandacht rekenen bij de sportfans. Het Belgische elftal was daar niet aanwezig, maar is binnenkort wel te zien in de Nations League.

In die Nations League moet ons land het in de groepsfase opnemen tegen heel wat klinkende namen. De eerste wedstrijd tegen Nederland vindt plaats op 22 september en de laatste wedstrijd uit de poule staat gepland op 5 december. In totaal spelen de Red Flames zes matchen.

Live op televisie

De eerste thuiswedstrijd tegen Nederland op 22 september is te zien op Ketnet. Op diezelfde zender kunnen we ook de uitwedstrijd tegen Engeland op 27 oktober en de thuiswedstrijd tegen Schotland op 1 december zien.

Naast VRT zendt ook Play 5 enkele wedstrijden uit. De eerste die daar te zien is, is de uitwedstrijd in Schotland op 26 september, gevolgd door de thuiswedstrijd tegen Engeland op 31 oktober en de uitwedstrijd tegen Nederland op 5 december. Het valt af te wachten of de Red Flames kunnen verrassen.

Meer
Lees meer...