Naya Rivera als Katniss Everdeen in ‘The Hunger Games’? Dat was bijna het geval!

Naya Rivera Hunger Games Katniss Jennifer Lawrence
Glee + The Hunger Games

Het is bijna onmogelijk om niet aan Jennifer Lawrence te denken, wanneer je de naam Katniss Everdeen hoort. De actrice kroop namelijk in de huid van het indrukwekkende hoofdpersonage in de The Hunger Games-films. Maar bijna had je dat personage kunnen linken aan niemand minder dan Naya Rivera!

Naya Rivera werd wereldberoemd door haar rol als Santana Lopez in de musicalserie Glee. De actrice was zelfs zo memorabel dat het personage veel belangrijker werd dan oorspronkelijk gepland was. De vuilgebekte cheerleader bleek enorm overhoop te liggen met zichzelf en haar geaardheid, en dat kwam elk seizoen van Glee meer aan bod.

Katniss Everdeen

Da’s al best indrukwekkend, maar bijna was Naya Rivera de geschiedenisboeken ingegaan als “de actrice die Katniss Everdeen speelde in The Hunger Games“. Of toch als het van regisseur Scott Derrickson afhing. De regisseur van Doctor Strange en producent van Snowpiercer heeft namelijk onderhandeld om ook de regie van The Hunger Games te verzorgen.

“Ik vond het eerste boek van The Hunger Games fantastisch”, begint de regisseur op Twitter. “Ik herinner me nog goed dat de 16-jarige Katniss Everdeen omschreven werd als ‘slank met zwart haar en een olijfkleurige huid’. Toen ik met de producers samen zat om misschien de film te regisseren, zei ik dat ik altijd Naya Rivera als Katniss voor me zag, toen ik het boek las.”

Levens redden

Katniss Everdeen is een sterke jonge vrouw, die vooral haar zusje wil redden. En Naya Rivera zou inderdaad perfect geweest zijn voor de rol, naast de uiterlijke kenmerken die duidelijk overeenkomen. Maandag werd het lichaam van de 33-jarige actrice teruggevonden. Ze had met haar zoontje een bootje gehuurd om te varen op Lake Piru, een stuwmeer ten noorden van Los Angeles.

Een medewerker van het verhuurbedrijf trof een paar uur later het 4-jarige jongetje alleen aan op de boot. Josey vertelde de man dat z’n moeder hem op het bootje had geduwd en daarna in het water was verdwenen. Naya Rivera heeft dus niet het leven van het zusje van Katniss (die uiteindelijk gespeeld werd door Jennifer Lawrence) gered in een film, maar wel het leven van haar zoontje in het echte leven. En da’s nog een pak indrukwekkender, als je ’t ons vraagt.

Gesponsorde artikelen