Nederland kent z’n nummer voor het Eurovisiesongfestival, maar ze geloven er zelf niet in

Nederland kent z’n nummer voor het Eurovisiesongfestival, maar ze geloven er zelf niet in

Nederland heeft bekendgemaakt met welk nummer zanger Waylon naar het Eurovisiesongfestival zal gaan. ‘Outlaw in Em’ is een stevig rocknummer met een vleugje country. Een ruw liedje dat perfect bij de zanger past, maar op het podium in Lissabon snel dreigt vergeten te zijn. Of juist niet? In de Nederlandse media wordt de inzending omschreven als “zelfmoord”.

Daags voor ook België bekendmaakt met welk nummer Sennek, ofwel Laura Groeseneken, naar het Songfestival zal gaan, heeft Nederland de knoop doorgehakt. Dat mocht althans zanger Waylon doen. Hij was gekozen om voor de tweede keer in vier jaar naar het Songfestival te gaan en mocht zelf uit vijf mogelijke nummers zijn favoriet kiezen. Deze week zong hij in het programma De Wereld Draait Door telkens één liedje. Vandaag koos hij voor Outlaw in Em.

“Dit is wie ik ben”, zei de zanger over z’n keuze. “Ik ga naar het Songfestival en je moet kleur bekennen. Je moet opvallen. Wat je ziet is dat als je opvalt, je altijd in aanmerking komt voor de overwinning.” Of hij gaat opvallen valt nog af te wachten, maar hij heeft wel een punt dat op veilig spelen doorgaans niks oplevert op het Songfestival.

“Zelfmoord”

Het AD is erg streng voor de nummerkeuze. “Deze scheurende ode aan de bandeloosheid past prima in zijn eigen repertoire, maar zou op het Songfestival-podium vrijwel gelijk staan aan zelfmoord.” De Telegraaf haalt minder fel uit en heeft nog wel lof over het nummer en hoe het gezongen wordt. Maar het is “ook een hoop herrie als je niet van het genre houdt”.

Nederland neemt op 10 mei deel aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dan zal Waylon dus weten of het nummer opvallend genoeg was, en of hij naar de finale mag. Eerder maakte Hongarije bekend dat ze met een metalband zouden deelnemen, wat het land bij de bookmakers flink wat plaatsen kostte. Binnenkort is België aan de beurt. Dan zal Laura Groeseneken haar liedje voor de eerste keer zingen.

Gesponsorde artikelen