Nederlandse politie komt met app zoals Pokémon Go waarmee je gestolen auto’s in plaats van Pokémon kan ‘vangen’

Nederlandse politie komt met app zoals Pokémon Go waarmee je gestolen auto’s in plaats van Pokémon kan ‘vangen’

De Nederlandse politie wil meegaan met zijn tijd en heeft daarbij grote plannen. Een van die plannen is het lanceren van een applicatie zoals Pokémon Go waarbij mensen mee kunnen zoeken naar gestolen auto’s. Dat heeft Erik Akerboom, baas van de Nationale Politie in Nederland, gezegd in een interview met De Telegraaf.

Pokémon Go was de hype van vorige zomer. Honderden jongeren liepen met hun smartphone en powerbank rond om Pokémon te vangen. Het idee om dat enthousiasme om te zetten in iets dat nuttig is, is dan ook niet vreemd.

De Nederlandse politie is bezig met een grondige vernieuwing. Zo wil het onder andere de applicatie ‘Automon’ lanceren, een variant op het ooit zo populaire spel Pokémon Go.

Zoeken naar gestolen auto’s en punten scoren

“Met ‘Automon’ kunnen mensen nummerplaten fotograferen en controleren of de wagen gestolen is. Of er wordt aan mensen gevraagd om in hun omgeving te zoeken naar een specifieke nummerplaat. Bij een ’hit’ kan de speurder punten krijgen”, legt korpschef Erik Akerboom het idee uit.

Een andere app die de Nederlandse politie wil lanceren is ‘Samen Zoeken’. Die moet helpen bij het vinden van vermiste personen. In de applicatie kunnen vrijwilligers aanduiden waar ze al gezocht hebben. Zo kunnen gebieden sneller en gerichten uitgekamd worden.

Gesponsorde artikelen