Left Right
scrollTop top

Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven (27) overleden


Lara van Ruijven
© Isopix

De Nederlandse shorttrackster Lara van Ruijven is vandaag op 27-jarige overleden. Dat laat de Nederlandse schaatsbond weten. Van Ruijven kreeg te maken met een auto-immuunziekte terwijl ze op training was in de Franse Pyreneeën.

Lara van Ruijven is op 27-jarige leeftijd overleden. Van Ruijven is de regerend wereldkampioene op de 500 meter. De Nederlandse shorttrackster werd tijdens een trainingskamp in de Franse Pyreneeën geveld door een auto-immuunziekte. Sinds 29 juni verbleef ze op intensieve zorgen in het ziekenhuis van Perpignan.

Auto-immuunziekte

Net zoals elk jaar verbleef ze met de Nederlandse shorttrackselectie in Font Romeu om daar een hoogtestage te doen. Maar daar ging het snel achteruit met haar gezondheid.

Van Ruijven verbleef al twee weken in het ziekenhuis, waar ze twee keer geopereerd werd. Tijdens de laatste dagen werd ze in een kunstmatige coma gehouden. Bondscoach Jeroen Otter reageert geschrokken. “Wat een vreselijk bericht hebben wij zojuist ontvangen. Het verlies zal in de sportwereld gevoeld worden. Voor dit hechte team is het een enorme dreun. Wij missen haar al twee weken in ons team. Maar het nieuws van vandaag is zo definitief en surreëel. Vreselijk.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update