Nederlandse winkelketen lanceert ‘Temptation Island’-chocolade, maar verandert direct racistische naam

Nederlandse winkelketen lanceert ‘Temptation Island’-chocolade, maar verandert direct racistische naam

De hype rond ‘Temptation Island’ lijkt nog niet direct af te nemen. De Nederlandse snoepwinkelketen Jamin verkoopt sinds kort zelfs chocolade paashazen met een overduidelijke verwijzing naar het VIJF-programma. Heb jij ook zin in een ‘Koppeltje Klimop’ of een ‘Koppeltje Koekeroend’?

Jamin is een van de grootste ketens van snoepwinkels in Nederland en pakt de laatste jaren vaak grappig uit op sociale media. Met Pasen in aantocht was het ook nu weer uitkijken naar speciale paashazen en Jamin stelt ons niet teleur.

Op hun website kan je sinds kort een ‘Koppeltje Klimop‘ of een ‘Koppeltje Koekeroend‘ kopen, twee chocolade figuurtjes met een duidelijke verwijzing naar Tempation Island.

Klimop of Koekeroend …

De Klimop-paashaas, een duidelijke verwijzing naar de uitspraak van Tim uit de vorige aflevering, wordt omschreven als “De jonge eend en de paashaas, wat een schattige koppel!”. We vermoeden dat het gele eendje dan ook geen toeval is en verwijst naar de blonde verleidster Cherish.

Het ‘Koppeltje Koekeroend’ gaat uiteraard over de beschrijving van Kevin voor zijn (ex-)vriendin Megan, al is de uiterlijke link ons daar iets minder duidelijk.

Andere namen?

Opvallend is dat de chocolade eerst andere namen had gekregen van Jamin. Op de site van de winkelketen is er ondertussen niets meer van te zien, maar op sociale media circuleren wel nog foto’s met de naam ‘Haasje Jeremy & Vanessa‘ of ‘Haasje Mezdi & Daniëlle‘.

Er kwam echter nogal snel veel kritiek op de racistische (?) naamkeuze van Jamin. Waarschijnlijk zijn de namen daarom veranderd naar de veiligere quotes.

Iemand zin in een ‘Koppeltje Klimop’ of ‘Koppeltje Koekeroend’?

Of passen deze namen beter bij de chocolade?

Sowieso wordt het vanavond smullen in Temptation Island!

Gesponsorde artikelen