Nee, we zijn het helemaal niet eens met de nieuwe pijnbank in Steracteur Sterartiest

Nee, we zijn het helemaal niet eens met de nieuwe pijnbank in Steracteur Sterartiest

Bab Buelens zit weer helemaal in de wedstrijd in Steracteur Sterartiest. David Cantens moest dus als eerste vertrekken. Komende week mogen Nicky Langley en Ianthe Tavernier de bank warm houden. Bij de concurrentie van VTM zullen ze dus weer moeten stemmen. Het was zeker niet de pijnbank waar wij voor hadden gekozen. Dit zijn onze favorieten van deze aflevering.

Exit David Cantens

Eerst kwam het ergste nieuws uit deze show: wie moest er als allereerste naar huis? Het werd David Cantens, die vooraf had gezegd dat hij absoluut niet de eerste afvaller wilde worden. Een verrassing was het niet, want hij stond tegenover de populaire Bab Buelens, die de voorbije week op haar collega’s van Familie kon rekenen om de vele fans van de soap te mobiliseren. Al was het natuurlijk op zich wel een verrassing dat ze op die pijnbank moest zitten.

DE TOPPERS

Koen Van Impe – No Sound But The Wind (Editors)

Als je voor Editors kiest, dan kan je er moeilijk een eigen versie van brengen. En als je dan de echte stem kunt benaderen, dan heb je het zeer goed gedaan. Koen Van Impe had deze week één van de moeilijkste nummers gekozen. Hier en daar maakte hij een klein foutje, maar toch was dit het kippenvelmoment van deze week. En als je de lat zelf hoog legt, dan verdient dat bonuspunten. De jury bekroonde hem met een vrijstelling, zodat hij dik verdiend door mag naar volgende week.

Sieg De Doncker – Way Down We Go (Kaleo)

Vorige week was Sieg De Doncker de grote revelatie, en ook nu schitterde hij met een heerlijke versie van Way Down We Go. Veel rustiger dan zijn nummer van vorige week, maar niet minder indrukwekkend. Sieg is zich stilaan tot de te kloppen kandidaat aan het bombarderen. Hij is het perfecte voorbeeld van een Steracteur Sterartiest. Zelfs Stan Van Samang zong in het eerste seizoen nooit met zo’n gemak.

Ingeborg had nog een beetje moeite met de naam van Sieg, voluit Siegfried. Maar de volledige jury vond het optreden van Sieg geweldig. Op z’n minst de finale, dat voorspellen we voor Sieg.

Michiel De Meyer – Shut Up and Dance (WALK THE MOON)

Onze favoriet van vorige week koos voor een moderner en ritmischer liedje. Misschien vonden we Sieg deze week toch nog een tikkeltje beter, maar Michiel deed het andermaal uitstekend. Hij veranderde zijn nummer eigenlijk wel een beetje in een musicalversie en dat werkte heel goed. Ook hij ligt helemaal op koers voor de finale, en wie weet kan hij Steracteur Sterartiest wel winnen, want het publiek is even zot van hem. Er zijn zelfs slipjes naar hem gegooid.

Je zou van minder buiten adem zijn, en Kristel had dat ook opgemerkt. Ingeborg was wel een beetje boos, omdat Michiel iets te veel de ideale schoonzoon probeert te zijn. Volgende week wil ze een beest zien. Wij vragen ons momenteel vooral af wat hij met die slipjes gaat doen?

Gio Kemper – 24K Magic (Bruno Mars)

Het grote voorbeeld van Gio Kemper is Bruno Mars, en het duurde maar twee weken voor hij zich aan een nummer van de zanger waagde. Geen gemakkelijk liedje en die enkele uitschuivers zijn hem dan ook vergeven. Bovendien danste niemand van alle Steracteurs zoals Gio dat vandaag deed. We zien Gio niet snel in de problemen komen in deze wedstrijd. Als hij zo verder doet, gaan we hem binnenkort niet meer het lief van Laura Tesoro noemen, maar wel de Vlaamse Bruno Mars.

Enige opmerking van Gers Pardoel: Gio mag niet proberen te perfect te zijn. Gelukkig hebben we een week om daarover na te denken.

DE OUTSIDERS

Bab Buelens – Ain’t Nobody (Chaka Khan)

Pas van de pijnbank moest Bab Buelens meteen als eerste zingen. Helaas deed het voor de luisteraar tijdens haar optreden toch nog een beetje pijn, want net zoals vorige week begon ze heel twijfelachtig met een hoop valse noten. Het refrein lag haar dan weer stukken beter en je voelde het vertrouwen bij de actrice groeien. Zo werd het nog een meer dan behoorlijk optreden, ook het bewijs dat de nummerkeuze erg belangrijk is. Daar is het vorige week duidelijk fout gegaan.

Toch kon de jury de oren niet sluiten. “Tegen het randje”, zei Gers Pardoel. En Ingeborg raadde Bab aan om toch een eenvoudiger nummer te kiezen. Een vriendelijke manier om duidelijk te maken dat het allemaal wat te hoog gegrepen is voor Bab. Niet vergeten dat het voor het goede doel is, jongens! Deze week zit ze in elk geval niet meer op die vreselijke pijnbank.

Tinne Oltmans – I’m With You (Avril Lavigne)

De jury was vorige week niet extreem wild van Tinne Oltmans, maar ze had natuurlijk het excuus dat ze enkele uren voordien nog op het podium stond met de Ghostrockers. Deze week had ze niks om zich achter te verstoppen. En eigenlijk moeten we opnieuw streng zijn en zeggen dat we van haar beter verwachten. Ze begon heel twijfelachtig en maakte daarna nog wel een paar foutjes. In een normaal seizoen van Steracteur Sterartiest zou dit bijzonder goed geweest zijn, maar nu er zoveel musicaltalent meedoet ligt de lat toch iets hoger.

Gers en Kristel oordeelden eveneens dat het niet altijd even juist was. Enkel Ingeborg was er compleet wild van, dus dat is toch mooi meegenomen. Volgende week heeft Tinne echter wel iets recht te zetten.

Hilde De Baerdemaeker – City Lights (Blanche)

Voor de tweede week op rij koos Hilde De Baerdemaecker voor een liedje waarin ze met een zware stem kon zingen. Vorige week lukte dat grandioos, maar deze keer ging ze de mist in. Blanche deed het tijdens haar omstreden eerste repetities op het Eurovisie Songfestival nog stukken beter dan dit. Regelmatig ging ze uit de bocht, en terwijl Blanche altijd overtuigt wanneer ze met haar stem begint uit te halen, bleef Hilde ook hier te veel op de achtergrond hangen.

De jury drukte het diplomatisch uit, maar we kunnen er niet omheen: dit was het minst geslaagde optreden van de week. Wel respect voor het feit dat ze de lat zo hoog heeft gelegd, maar ze lag echt te hoog. Was het medelijden of niet, maar de kijkers hielden Hilde van de pijnbank.

DE PIJNBANK

Nicky Langley – Sway (Dean Martin)

Er zitten ook weer twee kandidaten op de pijnbank, en misschien zijn het dus niet de juiste. Behalve Nicky dan. De oudste van het gezelschap verraste vorige week door de rocker in zichzelf naar boven te halen, maar deze week hadden we bij Nicky Langley het gevoel dat we op een cruiseschip ergens in de Caraïben zaten. Niet dat het slecht was, maar om de jonge kijkers te blijven overtuigen zal ze iets jonger moeten worden in haar muziekkeuze. We vonden het vorige week dus wel iets beter, maar veel kon je niet aanmerken op de zangprestatie. Dat ze goed kan zingen hoeft ze natuurlijk niet meer te bewijzen. Helaas voor Nicky vonden de kijkers het te flauw.

Ianthe Tavernier – Don’t You Worry ‘Bout A Thing (Stevie Wonder)

Het was geen overweldigende start voor Ianthe Tavernier, maar de actrice uit De Buurtpolitie kan wel degelijk heel goed zingen. Dat heeft ze deze week meer dan bewezen met een foutloze prestatie. Dat Ingeborg vooral over krullen en haar kapsel begon te praten, zegt genoeg.

Voor ons was ze de enige vrouw die in de buurt van de vele mannelijke favorieten stond. Maar de kijkers beslisten er anders over. We vrezen dat het toch met populariteit te maken heeft, waardoor de wedstrijd nu al moeilijk dreigt te worden voor Ianthe. Gokje? Volgende week zal ze het nog wel overleven en gaat Oma Fonkel naar huis.

Gesponsorde artikelen